x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Atacul de panică – simptome, diagnostic și tratament

Atacul de panică – simptome, diagnostic și tratament

28 Aug 2019   •   21:57
Atacul de panică – simptome, diagnostic și tratament

Atacul de panică şi tulburarea de panică fac parte din grupul tulburărilor anxioase. Atacul de panică reprezintă un răspuns specific la o situație care implică frica, iar mai multe atacuri recurente constituie tulburarea de panică.

Atacul de panică – Prevalenţă

Atacurile de panică sunt frecvente în rândul populaţiei, prevalenţa lor situându-se în jurul a 11% în decursul unui an. Din acest procent, majoritatea persoanelor nu necesită tratament, fiind puţine cazurile ce evoluează spre tulburare de panică. Tulburarea de panică afectează 2-3% din populaţie într-un an.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Atacul de panică – Factori de risc

Caracterul nevrotic, tendinţa de a trăi emoţii negative şi sensibilitatea anxioasă reprezintă factori de risc pentru declanşarea atacurilor de panică.Majoritatea pacienţilor se confruntă cu factori de stres în lunile ce preced primul atac de panică, cum ar fi existenţa episoadelor depresive sau a unor afecţiuni sau decese în rândul membrilor familiilor acestora.Totodată, consumul de alcool sau de substanţe ilicite, precum şi al unor medicamente pot fi incriminate. Tulburările anxioase sunt, de asemenea comorbide cu depresia majoră dar şi cu alte tulburări psihice, precum tulburarea bipolară, tulburarea cu deficit de atenţie şi hiperactivitate, tulburările algice şi tulburările de somn.

Atacul de panică – Semne şi simptome.

........................

Citește mai mult AICI

 

Citește și 4 alimente pe care poți să le mănânci în ce cantitate vrei

Risc de moarte prematură pentru femeile cu circumferința taliei mai mare de 88 cm

Acupunctura lichidă regenerează organismul

 

×