x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Bebeluşii n-au nevoie de şampoane!

Bebeluşii n-au nevoie de şampoane!

de Gina Matei    |    17 Noi 2009   •   00:00
Bebeluşii n-au nevoie de şampoane!
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Cosmeticele pentru bebeluşi nu sunt periculoase. Cu condiţia să nu fie folosite în exces. Prin urmare, mămicile trebuie să fie atente atât la calitatea, cât şi la cantitatea produselor cosmetice. Acesta este mesajul pe care Agenţia franceză pentru siguranţa produselor sanitare şi Direcţia generală de comerţ l-au transmis în urma unui studiu ce a avut ca scop testarea siguranţei produselor destinate copiilor mai mici de 3 ani.



Folosite cu moderaţie!
Studiul a debutat cu testarea a 79 de loţiuni ale celor mai mari companii, care se găsesc pe piaţă. S-a constatat că majoritatea cosmeticelor corespund cerinţelor legale în ceea ce privesc alergenii şi conservanţii. Astfel, directorul Direcţiei generale de comerţ a menţionat că nu există probleme dacă sunt folosite aceste produse.

Însă specialiştii de la Agenţia franceză pentru siguranţa produselor sanitare a mers punctual: folosirea şerveţelelor umede, în condiţiile în care bebeluşii nu sunt spălaţi în prealabil. Concluzia: şerveţelele umede, pe care părinţii le pot procura din farmacii, pot produce iritaţii, susţin specialiştii.

Doctor Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, este de părere că un bebeluş nu are nevoie de produse cosmetice. În general, la bebeluşi se folosesc produse care să le asigure igiena. "În acest caz, un simplu săpun natural îi asigură perfect igiena, iar şamponul pentru păr trebuie să fie delicat."

Pielea bebeluşului miroase frumos. Aşadar, nu este nevoie de loţiuni, creme sau... parfumuri!

Există părinţi care folosesc şampoane pentru adulţi la copii. "Este o mare greşeală. Acestea usucă pielea copiilor şi contribuie la dezechilibrarea PH-ului natural", atrage atenţia specialistul nostru. De evitat sunt şi săpunurile antibacteriene. Utilizate frecvent, acestea distrug şi bacteriile saprofite ce asigură sănătatea pielii.

ALERGII.
Ai fi tentat să crezi că cremele naturale din plante sunt inofensive. Cu toate acestea, nici aceste produse nu sunt recomandate bebeluşilor. Doctor Viviana Iordache precizează că aceste produse cosmetice pot provoca alergii. Dacă sunt aplicate pe o piele deja sensibilă, ele pot genera iritaţii locale.

×
Subiecte în articol: avertisment