x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Boli digestive care dau dureri de stomac

Boli digestive care dau dureri de stomac

06 Iul 2019   •   09:28
Boli digestive care dau dureri de stomac

4 boli digestive care dau dureri de stomac. Durerile la nivelul stomacului sunt foarte frecvente și originea lor este multiplă: salpingită, endometrioză, sarcină ectopică, ulcer, apendicită sau tulburări digestive (intestin iritabil, constipație, ulcer …).

Boli digestive care dau dureri de stomac #1 Constipația

Este o cauză obișnuită a durerii de stomac. Constipația, care este definită de un deficit de scaune, este de asemenea însoțită de scaune dure, care necesită forțarea abdomenului pentru a ajuta eliminarea, dar și de balonare și durere intestinală.
Pe lângă regularitatea meselor, se recomandă mai puțin stres, mai multă activitate fizică, mai multă apă și mai multe fibre dietetice – acestea fac parte din marile reguli de igienă care ajută adesea la tratarea constipației.

Boli digestive care dau dureri de stomac #2 Sindromul intestinului iritabil

Acesta este însoțit de dureri abdominale, crampe abdominale, constipație. Această afecțiune a colonului inferior afectează mai ales femeile cu vârsta peste 40 de ani.

Sindromul intestinului iritabil este o tulburare funcțională care cauzează dureri abdominale, dar și crampe abdominale, constipație sau diaree sau alternanța celor două. Tratamentul se bazează, în esență, pe o dietă care exclude alimentele iritante pentru colon, pentru a reduce crizele convulsive.

Mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Boli digestive care dau dureri de stomac #3 Ulcerul gastric

..............

Citește mai departe AICI

×