x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Cancerul de sân la bărbați – ce semne trebuie urmărite?

Cancerul de sân la bărbați – ce semne trebuie urmărite?

08 Apr 2020   •   11:47
Cancerul de sân la bărbați – ce semne trebuie urmărite?

Cancerul de sân la bărbați pare o chestie… puțin probabilă. Totuși, cercetările arată că această afecțiune se întâlnește la unul din 870 de bărbați – în vreme ce incidența cancerului la femei este de unu la opt.

Statisticile spun că, deși trei sferturi dintre bărbați știu că această formă de cancer se poate dezvolta și la bărbați, doar un sfert dintre ei verifică, periodic, dacă semnele bolii nu au apărut cumva. Incidența de 100 de ori mai mică a cancerului la sân la bărbați (față de femei) îi face pe aceștia să nu fie suficient de vigilenți cu propria lor stare de sănătate.

Cancerul de sân la bărbați este un cancer rar, care se formează în țesutul mamar al bărbaților.

Orice schimbare neobișnuită în zona sânilor poate fi semnul dezvoltării unui cancer mamar. De obicei, tumora se dezvoltă în țesuturile mamare din spatele mameloanelor. Potrivit Clinicii Mayo, din Statele Unite, îngroșarea țesutului mamar este unul dintre primele semne ce pot fi observate în cazul în care există suspiciunea de a se fi instalat cancerul de sân la bărbați. Acea bucată de țesut îngroșată nu mai răspunde la stimulii de durere și se simte tare atunci când se apucă între degete.

Modificările la nivelul pielii pot fi...........

Citește mai departe AICI

×