x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Care sunt semnele de avertizare în primele 5 tipuri de cancer?

Care sunt semnele de avertizare în primele 5 tipuri de cancer?

17 Noi 2019   •   18:18
Care sunt semnele de avertizare în primele 5 tipuri de cancer?

Cancer de sân, prostată, plămâni, colon și piele – cunoașteți simptomele de avertizare specifice? Cunoașterea lor este un avantaj cert, deoarece cu cât acționați mai devreme, cu atât sunt mai eficiente tratamentele și cu atât sunt mai mari șansele de recuperare.

Simptomele și screeningul cancerului: cu cât se face mai repede, cu atât sunt mai mari șansele de recuperare

Majoritatea cancerelor încep cu „zgomot redus” sau „în tăcere”, adică nu provoacă simptome specifice.

Apoi,chiar și într-o fază incipientă, unele semne apar și ar trebui să ne pună în gardă. Detectarea acestora vă permite să consultați din timp oncologul și să vă măriți șansele de recuperare.

Desigur, idealul este să detectăm cancerele folosind markeri, vizibili cu mult înainte de primele simptome, pentru a stabili un tratament când tumora este încă foarte mică și nu este foarte agresivă.

Acesta este cazul, de exemplu, cu cancerul de sân, datorită mamografiei, cancerului de col uterin, datorită frotei și chiar CT-ul pulmonar ne dă indicii rapide pentru cancerul pulmonar.

Care sunt simptomele cancerului de sân?

Palparea unei bile dure într-un sân (un nodul), cu contururi neregulate, nelimitate, dar aderentă la țesut. Această „minge” poate schimba forma sânului.

Modificări ale sfârcului sau o modificare a pigmentării sau a texturii pielii sânului sau a areolei sunt, de asemenea, semne de avertizare.

Care sunt simptomele unui Cancerul de prostată?

...............

Citește mai departe AICI

×