x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Câteva motive pentru care să nu bei bere pe caniculă

Câteva motive pentru care să nu bei bere pe caniculă

12 Iul 2016   •   22:13
Câteva motive pentru care să nu bei bere pe caniculă

Mulţi pacienţi ajunşi la Urgenţă în aceste zile toride au refuzat să creadă că două-trei beri sau chiar mai multe pot avea consecinţe dramatice atunci când este foarte cald, scrie clickpentrufemei.ro.

E bine să ştiţi că obiceiul de a bea alcool pe căldură vă poate crea probleme de sănătate.
 
Conf. dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar urgenţe, la Spitalul „Sf. Ioan”, din Iaşi, ne spune care sunt principalele cinci pericole.
 
1. Poate fi letal. Alcoolul este responsabil de 50% din decesele violente la adolescenți și adulţi din această perioadă.
 
2. Te încălzeşte şi îţi afectează termoreglarea. Răcirea bruscă iniţială a organismului este urmată de generarea de căldură şi de vasodilataţie, având drept consecinţă accentuarea senzaţiei de căldură şi perturbarea mecanismelor de termoreglare.
 
3. Te deshidratează. Efectul diuretic vulnerabilizează organismul şi îţi diminuează capacitatea de a compensa efectele căldurii.
 
4. Îţi alterează capacitatea de reacţie la pericol. Vederea, vorbirea, viteza de reacţie, reflexele şi echilibrul, precum şi starea de conştienţă sunt afectate, iar alterarea statusului neurologic predispune la expunerea prelungită la soare sau temperaturi crescute.

×
Subiecte în articol: bere canicula