x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Ce să nu mănânci ca să nu faci atac cerebral

Ce să nu mănânci ca să nu faci atac cerebral

19 Oct 2016   •   14:55
 Ce să nu mănânci ca să nu faci atac cerebral

Scăderea tensiunii arteriale este cel mai bun mod prin care poți preveni un accident vascular cerebral. Din acest motiv este recomandat să ai o dietă strictă, din care să nu lipsească aceste alimente, scrie ziarulring.ro.

Peștele gras

Dacă mănânci pește de 3-4 ori pe săptămână scazi riscul producerii accidentului vascular cerebral cu până la 27%. Peștele conține acizi grași esențiali Omega-3, aceștia găsindu-se în special în somon, ton și macrou. Acizii previn inflamarea arterelor, îmbunătățesc circulația sângelui și împiedică formarea de cheaguri de sânge. Mănâncă pește în loc de carne roșie sau alte alimente procesate și astfel îți menții arterele flexibile.
Fulgii de ovăz

Dacă îți începi ziua cu un bol cu fulgi de ovăz nu doar că-ți vei îmbunătăți digestia prin conținutul lor ridicat de fibre, dar îți vei menține și colesterolul „rău“, LDL, în limite normale. Valorile ridicate de grăsimi în sânge favorizează formarea cheagurilor, cele care provoacă accidentele vasculare cerebrale.
Afinele

Aceste mici bobițe negre ușor acrișoare sunt pline de antioxidanți, care mențin sănătatea vaselor de sânge. Toate legumele și fructele proaspete conțin antioxidanți, așadar ai grijă să mănânci între 3 și 5 porții pe zi.

×
Subiecte în articol: atac cerebral mancare