x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Crampele musculare – 9 metode să le previi

Crampele musculare – 9 metode să le previi

20 Noi 2019   •   20:03
Crampele musculare – 9 metode să le previi

Caracterizate printr-o contracție involuntară și dureroasă a unui mușchi, crampele musculare apar pe neașteptate. Tratând cauzele, care pot fi variate, se reușește săse ajungă la dispariția acestor crize neplăcute.

Iată mai jos câteva metode prin care să previi crampele musculare

#1 Bea suficientă apă în timpul zilei

Chiar și moderată, deshidratarea poate fi responsabilă pentru crampele musculare ale picioarelor. Este indicat ca, oriunde ne ducem, să avem cu noi o sticlă reutilizabilă, cu apă, pe care să o umplem de 2-3 ori pe zi.

Este recomandat să se consume un litru și jumătate de apă, în înghițituri mici, în timpul zilei. Dacă este necesar, puteți să instalați aplicații pe telefonul dvs. mobil, pentru a primi notificări că trebuie să bei apă. Nu este recomandată apa minerală carbogazoasă. Nici sifonul. Dar ar fi ideală o apă plată mineralizată.

#2 Consumă „apă îmbogățită” atunci când practici un sport

Crampele pot să apară în timpul sau după o sesiune de antrenament sportiv. Mai ales că pierderea semnificativă de săruri minerale cauzată de transpirație este, de asemenea, un factor declanșator.

Prin urmare, este necesar să beți apă înainte de antrenament, apoi să vă hidratați regulat, mai ales dacă se practică o activitate în care se transpiră mult. Stabiliți-vă repere de hidratare.

De exemplu: beți la fiecare 5 km cu bicicleta sau cu fiecare schimbare de aparat, dacă faceți antrenament la greutăți. Și transformați apa într-o băutură de recuperare adăugând pastile minerale sau faceți această rețetă de casă:

½ l de apă cu un vârf de sare de mare organică și o lingură de miere.

#3 Alege o dietă bogată în potasiu

Consumi multă carne, produse lactate și fast-food. Nu aduci suficient potasiu în corpul tău, astfel încât ajungi la o carență semnificativă de potasiu.

Fructele și legumele proaspete sunt cele care îl furnizează, banana fiind campioana. Așadar, crește-ți consumul de legume, care trebuie să fie cel puțin jumătate din farfuria ta.

#4 Fă cure regulate de magneziu

..............................

Citește mai mult AICI

×