x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Cum aleg cadoul ideal

Cum aleg cadoul ideal

18 Dec 2007   •   00:00

Vitrinele magazinelor ne ademenesc cu cadouri mai scumpe sau mai ieftine, cu ambalaje mai colorate sau mai puţin colorate, cu jucării şi dulciuri pentru cei mici, un parfum nou pentru fiinţa iubită, o trusă de farduri pentru cea mai bună prietenă...

Vitrinele magazinelor ne ademenesc cu cadouri mai scumpe sau mai ieftine, cu ambalaje mai colorate sau mai puţin colorate, cu jucării şi dulciuri pentru cei mici, un parfum nou pentru fiinţa iubită, o trusă de farduri pentru cea mai bună prietenă... Totuşi, parcă am vrea altceva, am vrea ca darul nostru de Crăciun să fie ideal, să fie unic. Există un cadou ideal? "Cadoul ideal poate fi sentimentul de iubire pe care il oferi sincer unei persoane. Este cel mai frumos cadou care poate fi oferit, nu neapărat in ocazii speciale, ci in fiecare zi. Iubirea poate fi exprimată printr-o imbrăţişare, printr-un zămbet, printr-un mesaj pe o felicitare, nu neapărat printr-un inel cu diamante sau o excursie intr-o ţară exotică", arată psihologul Mirela Zivari de la PsihoConsulting.

Copiii fac daruri din suflet

Specialistul nostru ne sfătuieşte să invăţăm de la copii să facem cadouri din suflet. Copiii fac cadouri foarte frumoase, pline de emoţie: felicitările pe care le scriu sau colindele pe care le invaţă pentru cei dragi de Crăciun. Bucata de hărtie pe care ei scriu timid "La mulţi ani, mami şi tati!" sau "Te iubesc, mami!", "Te iubesc, tati!" inseamnă mult mai mult decăt orice obiect cumpărat dintr-un magazin.

Cadoul in sine este ales in funcţie de trăsăturile sau preferinţele persoanei care ar trebui să-l primească. Oamenii vor să işi pună amprenta asupra alegerii şi să pară un cadou special. Să ne găndim numai la cutiile foarte mari prin comparaţie cu cadoul in sine sau la ambalajele strălucitoare. Un cadou ambalat frumos este asociat cu o atenţie deosebită pe care am acordat-o alegerii. Asta dovedeşte că există un respect şi o nevoie mai mare de a fi interpretat cadoul ca semn al recunoaşterii.

Bucuria de a dărui

Intotdeauna căutăm ambalajele cele mai frumoase, mai ales atunci cănd ştim că darul nostru va fi pus laolaltă cu altele şi este important să iasă in evidenţă. "Dar să ne găndim ce se intămplă după deschiderea cadoului, cănd ambalajul nu mai contează. Sunt puţini cei care au capacitatea de a se bucura de gestul in sine, şi nu de valoarea cadoului sau de ceea ce este in spatele cadoului. Intotdeauna, cadourile frumoase sau scumpe au impresionat oamenii dornici de căştig, pe cei care vor să epateze. Urările care insoţesc cadoul sau cele care sunt scrise pe o felicitare sunt singurele care rămăn peste ani. Pe termen lung, mai valoroasă este felicitarea decăt cadoul in sine", incheie psihologul Mirela Zivari.

×
Subiecte în articol: de sezon cadoul