x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Cum să ții la distanță cancerul și alte maladii grave

Cum să ții la distanță cancerul și alte maladii grave

28 Mar 2017   •   21:06
Cum să ții la distanță cancerul și alte maladii grave

Bolile cronice, inclusiv bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat și cancerul sunt cele mai frecvente probleme de probleme de sănătate din întreaga lume.


Peste 70% din decesele anuale sunt datorate bolilor cronice.

Cu toate acestea, multe dintre boli pot fi prevenite, deoarece sunt legate de alegerile privind dieta și stilul de viață, inclusiv consumul de tutun, consumul excesiv de alcool și activitatea fizică inadecvată.

Consumul de alimente sănătoase, suficient efort fizic și renunțarea la tutun și consumul excesiv de alcool conferă numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv prevenirea apariției bolilor cronice.

Asta pentru că fiecare dintre aceste boli împărtășesc condiții comune sau factori de risc care au legătură cu alegerile de zi cu zi și obiceiurile de sănătate personale.

De exemplu, o dietă nesănătoasă poate duce la obezitate, care este un factor de risc pentru anumite tipuri de cancer, boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet zaharat.

De asemenea, fumatul este o cauză majoră a bolilor pulmonare obstructive cronice (BPOC) și cancer pulmonar, și un risc crescut de a dezvolta boli de inimă. (PM)

„Aveti cancer” este ceea ce nu vreti sa auziti niciodata de la doctorul vostru, pentru ca asta ar insemna o lunga perioada de suferinta si, pentru prea multi, moartea. De fapt,..........................

Citește mai departe AICI

×