x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie De ce trebuie să mâncăm dovlecei. 5 grupe de boli în care sunt eficienți

De ce trebuie să mâncăm dovlecei. 5 grupe de boli în care sunt eficienți

de Cristina Mălășanu    |    03 Aug 2014   •   18:25
De ce trebuie să mâncăm dovlecei. 5 grupe de boli în care sunt eficienți

Bogaţi în apă, aproximativ 95%, şi cu un conţinut important de fosfor, potasiu, magneziu, calciu, carbon, dar şi de vitaminele A, B, C şi E şi antioxidanţi carotenoizi, dovleceii contribuie la menţinerea sănătăţii ochilor, reduc riscul de infarct şi accidente vasculare, au un rol benefic în scăderea tensiunii arteriale, dar şi în prevenirea cancerului de colon.

Cunoscuţi şi sub numele de bostănei, dovleceii au virtuţii terapeutice extraordinare, aceştia fiind cea mai populară legumă a sezonului. Sunt ieftini, gustoşi şi hrănitori şi încă de acum 7.000 de ani erau consideraţi drept un „medicament” natural împotriva diverselor boli

1. Împotriva bolilor cardiovasculare
Manganul, vitaminele A, C şi B2, magneziul, potasiul, cuprul, fosforul şi fibrele ajută la prevenirea aterosclerozei, iar acidul folic ajută organismul să reducă homocisteina care contribuie la apariţia atacurilor de cord sau cerebrale. Fibrele scad nivelul colesterolului din sânge, reducând astfel riscul apariţiei aterosclerozei şi apariţia afecţiunilor cardiace.

2. Împotriva cancerului
.....................................

Citește articolulintegral AICI


Te-ar putea interesa și Două profeții înfricoșătoare despre al treilea război mondial. Vine vara asta?

Vezi și
Alimentația corectă a bolnavilor de cancer


Citește și
FEMEILE SEXY ALE ZODIACULUI
Dă CLICK mai jos pentru a vedea caracterizarea pentru fiecare zodie în parte

BERBEC
TAUR
GEMENI
RAC
LEU
FECIOARĂ
BALANȚĂ
SCORPION
SĂGETĂTOR
CAPRICORN
VĂRSĂTOR
PEȘTI

×
Subiecte în articol: felicia terapii complementare