x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Detartraj, sigilări dentare, fluorizare și alte metode de profilaxie dentară

Detartraj, sigilări dentare, fluorizare și alte metode de profilaxie dentară

07 Apr 2020   •   19:35
Detartraj, sigilări dentare, fluorizare și alte metode de profilaxie dentară
Sursa foto: Chalabala/Getty Images/iStockphoto

Cât de importantă este profilaxia dentară? Și cum putem să o facem corect? Răspunsuri primim de la dna dr. Simona Tănase, medic specialist Stomatologie.

Dar înainte de orice răspuns, să enunțăm două adevăruri – dintre care unul, din păcate, dureros:

1) e mai ușor să previi decât să tratezi;

2) România se află pe unul dintre ultimele locuri în Europa în ceea ce privește consumul de materiale pentru activitatea de igienă bucală.

Cum definim profilaxia dentară?
Răspunsul e simplu, spune dr. Simona Tănase: „Să încercăm să prevenim orice afecțiune dentară și gingivală printr-o prezență regulată la cabinetul stomatologic. Controlul periodic este recomandat să se facă de două ori pe an. Este foarte important ca pacientul să se prezinte în cabinetul stomatologic pentru ca medicul să vada eventualele afecțiuni, în faze incipiente, în ceea ce privește: structura dentară, patologia gingivală, precum și patologia întregii cavități bucale. Venind la acest consult periodic, pacientul poate beneficia de tratamente în faza incipientă, astfel încât să nu se ajungă la lucruri complicate și să-și păstreze întreaga funcționalitate a aparatului dento-maxilar”.

Profilaxia dentară. Detartrajul – cum se face?

Profilaxia dentară se poate face în mai mulți pași. Următoarea etapă după controlul periodic o reprezintă........

Citește mai departe AICI

×