x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie DIETA indicată în bolile VEZICII BILIARE. 7 alimente interzise, 5 alimente permise și programul strict de masă

DIETA indicată în bolile VEZICII BILIARE. 7 alimente interzise, 5 alimente permise și programul strict de masă

01 Iul 2015   •   17:38
DIETA indicată în bolile VEZICII BILIARE. 7 alimente interzise, 5 alimente permise și programul strict de masă

Îi spune bilă, fiere sau vezică biliară, de fapt vorbim despre același organ din sistemul digestiv care are un rol crucial în echilibrul sănătății noastre. Iar disfuncțiile ei se repercutează în starea noastră de bine. Că este vorba de o bilă leneşă sau o bilă spastică (foarte activă), disfuncţiile vezicii biliare dau întotdeauna simptome neplăcute: greaţă, vomă, balonare, constipaţie, gust amar dimineaţa. Alimentaţia are un rol crucial în funcţionarea corectă a vezicii biliare şi amânarea apariţiei litiazei sau calculozei biliare.

Iată ce trebuie să știm, pentru a asigura o activitate normală a vezicii biliare.

Alimente interzise

Mai întâi, dacă avem simptomele descrise mai sus și am identificat bila ca fiind „vinovata”, trebuie să scoatem din alimentația zilnică o serie de alimente.

1. Pe primul loc în lista alimentelor interzise se află grăsimile animale. Carnea grasă prăjită trebuie evitată pe cât posibil în cazul în care aveţi o bilă leneşă sau spastică.

Citește și Dietele bunicii. Află cum poți să slăbești cu miere și scorțișoară

2. Salamurile, cârnaţii, afumăturile sunt de asemenea periculoase pentru vezica biliară şi ficat.

3. Margarinele, produsele de patiserie şi cofetărie, snacksurile, chipsurile, băuturile de tip cola, cele care au un conţinut mare de zahăr au acelaşi efect nociv.

4. Seminţele prăjite şi sărate nu sunt deloc indicate în cazul în care suferim de o afecţiune a vezicii biliare. Putem mânca nuci, fiindcă scad colesterolul şi au multe alte beneficii pentru sănătate, dar nu mai mult de 5-10 miezuri. Aceeaşi regulă este valabilă şi în cazul migdalelor. 

Citește continuarea pe ANTENA SATELOR.

×