x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Durerea pelvină – semne pe care nu trebuie să le neglijezi

Durerea pelvină – semne pe care nu trebuie să le neglijezi

07 Noi 2019   •   17:16
Durerea pelvină – semne pe care nu trebuie să le neglijezi

Durerea pelvină este frecventă și nu trebuie neglijată. Ea poate ascunde o patologie gravă. Iată motivele pentru care trebuie să vă îngrijoreze.

Durerea pelvină – diferențiază durerile acute sau cronice

La un moment dat în viața lor, multe femei suferă de dureri pelvine. Acestea trebuie să le diferențieze de durerile perineale. Mulți pacienți le confundă, dar durerea pelvină este situată între zona pubiană și ombilic și poate afecta și femeile, și bărbații.

Există două tipuri de dureri pelvine: acute sau cronice. În primul caz, durerea este bruscă. Aceasta este o senzație neobișnuită. Este un motiv frecvent de consultare urgentă, deoarece femeile nu le pot ameliora și sunt îngrijorate de apariția lor.

Spunem că durerile pelvine sunt cronice, atunci când sunt resimțite mai mult de trei luni.

Cronică sau acută, atunci când durerea pelvină apare este necesar să se consulte medicul, pentru identificarea cauzei durerii și a exclude orice afecțiune gravă.

Cancerul peritoneal: simptome și speranța de viață

Ce boli poate indica

Primul lucru care trebuie stabilit este dacă durerea este ciclică, adică dacă este corelată cu ciclul menstrual. Dacă acestea țin și de aspectul menstrelor, se vor face și alte examene. Când durerea pelvină este legată de ciclul menstrual, acesta poate fi un semn al sindromului premenstrual, dismenoreei funcționale, dar uneori, de asemenea, al unei boli mai debilitante, cum ar fi endometrioza, etc. Ea poate fi, de asemenea, manifestarea altor boli, cum ar fi un fibrom al ute0rului sau o tumoră a ovarului.

Doamnelor, gândiți-vă la endometrioză

Unele femei suferă de dureri pelvine cronice asociate cu alte simptome. La început, femeile suferă doar în perioada menstruală, iar apoi situația se înrăutățește în timp și au și dureri în timpul actului sexual, în timpul defecării. Mai mult, durerea este cel mai frecvent simptom al endometriozei.

Boala poate duce, de asemenea, la probleme de urinare, dureri abdominale, dureri inferioare de spate etc. Durerea cu care se confruntă pacienții cu endometrioză este adesea invalidantă și are un impact semnificativ asupra vieții lor de zi cu zi. Astăzi, această boală afectează una din zece femei.

Colposcopia – metodă de diagnosticare a leziunilor precanceroase ale colului uterin

Un semn al bolilor inflamatorii cronice

Durerea pelvină poate fi, de asemenea, un semn al unei.........

Citește mai departe AICI

×