x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Ecografia cu substanță de contrast – avantaje și aplicații în practica clinică

Ecografia cu substanță de contrast – avantaje și aplicații în practica clinică

09 Aug 2019   •   23:21
Ecografia cu substanță de contrast – avantaje și aplicații în practica clinică

Ecografia cu substanta de contrast este o metoda de evaluare imagistică pentru multiple organe și patologii, dezvoltată de aproape două decenii.

Ecografia cu substanță de contrast constă într-o evaluare ecografică clasică, urmată de examinare după administrarea intravenoasă a unui agent de contrast specific ecografic. Prin această tehnică se obține o mai bună vizualizare a vaselor de sânge, inclusiv a celor cu dimensiuni foarte mici sau cu flux sangvin foarte lent, reușindu-se, astfel, a se depăși câteva limitele majore ale investigației native (fără injectarea substanţei de contrast).

Vezi și 4 cauze ale grăsimii abdominale

Apendicita – Simptome, diagnostic și tratament

PSORIAZIS diagnostic și terapie – tot ce trebuie să știi

Substanțele de contast ecografice se comportă că “markeri” vasculari, acestea fiind compuse din microbule de gaz de dimensiuni foarte mici, asemănătoare cu ale globulelor roșii din sângele circulant, fapt ce le asigură mobilitatea în interiorul celor mai mici vase de sânge.  Substanțele de contast utilizate în explorarea ecografică sunt astfel concepute încât nu pot părăși vasele de sânge, semnalul emis de vibrațiile lor  fiind înregistrat cu un soft special instalat pe aparatele de ecografie, alcătuind o “harta vasculară ” în dinamică, detaliată și în timp real, a structurilor examinate.

Astfel, ecografia cu substanță de contrast................

Citește mai departe AICI

×