x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Fitness cu jocuri video

Fitness cu jocuri video

04 Dec 2007   •   00:00

"Bicicleta face ca gambele să se dezvolte inestetic", "Jogging? Pe frigul ăsta?", "Nu am timp să merg la sală". Sunt scuzele pe care le găsim zi de zi pentru a fugi de mişcare.

"Bicicleta face ca gambele să se dezvolte inestetic", "Jogging? Pe frigul ăsta?", "Nu am timp să merg la sală". Sunt scuzele pe care le găsim zi de zi pentru a fugi de mişcare. E mai comod să butonăm telecomanda televizorului şi să ne uităm la un program de sport. Nintendo a realizat un joc video care răspunde perfect nevoilor persoanelor cărora le place mai mult să se uite la televizor şi să se joace pe calculator decăt să facă sport. Este vorba despre un joc (Wii) şi un joystick fără fir (Wiimote) ce revoluţionează programele de fitness. In primul rănd, pentru a face mişcare nu e nevoie să ieşi din casă. Nu ai nevoie de o ţinută specială. Este suficient să deschizi jocul şi să te mişti astfel incăt să căştigi căt mai multe puncte.

Tenis de cămp

De exemplu, cu ajutorul consolei Nintendo poţi să te joci tenis de cămp şi să te mişti ca şi cum ai avea racheta in mănă, pentru a lovi mingea, ca şi cum ai fi pe teren. Joystickul are o serie de senzori ce percep orice schimbare de poziţie. Iar dacă nu te mişti suficient de rapid, pierzi. Deşi ar putea să pară destul de uşor, un studiu britanic arată că efortul depus pentru a juca tenis virtual este real.

Incălzire

Mai mult, Tim Hutchful, membru al Asociaţiei Britanice a Chiropracticienilor, ii sfătuieşte pe cei care fac sport prin intermediul Wii să efectueze căteva exerciţii de incălzire inainte de a incepe jocul propriu-zis. In caz contrar, riscă să sufere intinderi musculare. "Jucătorii ar trebui să considere şedinţele de Wii asemenea oricărui alt program de fitness", explică specialistul. Specialistul a creat chiar un program de incălzire special pentru Wii, care pregăteşte pentru joc umerii, braţele, gătul, spatele şi incheieturile măinilor. Exerciţiul fizic efectuat cu ajutorul consolei Wii este atăt de intens, incăt cei care au creat jocul au prevăzut chiar şi pauze de căteva minute in timpul jocului pentru a-i lăsa pe jucători să se odihnească.

CALORII. Consola Wii ne ajută să ne menţinem silueta. Deoarece jocul ne obligă să ne deplasăm, să sărim exact ca intr-un joc pe teren. O echipă de cercetători de la Şcoala de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Liverpool a realizat un studiu ce a scos la iveală că un tănăr care joacă Wii aproximativ 13 ore pe săptămănă arde 1.840 de calorii săptămănal. Astfel incăt după un an de Wii jucătorii au pierdut 12 kilograme.

×
Subiecte în articol: stiinta