x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Focul şi inima

03 Iul 2007   •   00:00

Iată cum sună rechizitoriul, intocmit de medicina chineză, fumatului. Prin fumat, energia plămănului scade, susţine teoria din China. De altfel, fumătorii mănăncă picant, semn că energia plămănului s-a diminuat.

Iată cum sună rechizitoriul, intocmit de medicina chineză, fumatului. Prin fumat, energia plămănului scade, susţine teoria din China. De altfel, fumătorii mănăncă picant, semn că energia plămănului s-a diminuat. Şi-atunci ce face plămănul sărăcit de energie? Caută să fure energie din alte părţi ale organismului. Aşa că plămănul răpeşte energie din zestrea energetică a intestinului gros. Chinezii susţin că intestinul gros este responsabil de imunitatea omului, dar şi de diviziunea celulară. Cănd intestinul gros işi micşorează energia fiindcă i-au furat-o plămănii, scapă de sub control diviziunea celulelor, ceea ce pănă la urmă inseamnă cancer cu inmulţirea bezmetică a celulelor.

Medicina din China anunţă că 2007 este anul Mistreţului de Foc. Deci, acţionează energia metalului şi energia focului. Focul reprezintă căldura, metalul - uscăciunea. Care sunt organele ce corespund focului şi metalului? Focul are corespondent in inimă, intestin subţire, sistem nervos simpatic, sistem nervos parasimpatic. De altfel, in acest an au fost multe decese din pricini cardiovasculare. După filozofia medicinei chinezeşti, metalul reglează energia plămănului şi energia intestinului gros. Doctorul Teodor Coldea, specialist in terapii naturiste, spune că, in acţiunea de scădere a grăsimilor din organism, e bine să se folosească acizii graşi omega 3, care realizează cea mai favorabilă scădere a grăsimilor in sănge, care imbunătăţesc funcţionarea inimii şi fluidizarea săngelui. După vărsta de 50 de ani, oamenii trebuie să inghită căte o capsulă de omega 3 zilnic, pentru a face bine peretelui vaselor. Chinezii susţin că folosirea statinelor, drumul clasic pentru scăderea grăsimilor, duce la scăderea otova a grăsimilor: şi a grăsimilor rele, şi a grăsimilor bune. Dar cănd scad şi grăsimile bune, este afectată membrana celulelor.

×
Subiecte în articol: editorial energia