x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Fotografii neretuşate

Fotografii neretuşate

de Magda Marincovici    |    29 Iul 2008   •   00:00

Prima. Scufundări. Un domn băţos, echipat standard pentru scufundări marine, se întinde pe burtă, şi apoi se propteşte cu picioarele păroase în plaja dogorindă. Se chinuieşte să bage capul în apă, dar marea amorţită îi ignoră dorinţa.

Prima. Scufundări. Un domn băţos, echipat standard pentru scufundări marine, se întinde pe burtă, şi apoi se propteşte cu picioarele păroase în plaja dogorindă. Se chinuieşte să bage capul în apă, dar marea amorţită îi ignoră dorinţa. Se trage mai mult în apă, în fine, bucuros că poate să pătrundă în adîncuri marea adormită. Bărbatul visa la scufundări marine cu picioarele pe nisip. Dar unde nu-i cap vai de picioare. Căci aventura bărbatului a durat peste un ceas, timp în care bietele lui picioare s-au prăjit, ca nişte cotlete de porc, pe un grătar încins.

A doua. Sirena. La cîţiva metri în mare se zăreşte capul unei domnişoare. E blondă, cu breton buclat. Face pluta graţios, cu o uşurinţă formidabilă. La un moment dat, începe să taie apa disperată. Pe măsură ce iese din apă, se arată o burtă imensă, atîrnîndă între picioare, care face corp comun cu pulpele. Se aruncă spre o sacoşă, de unde scoate o piţa enormă. O înfulecă între două sughiţuri. În fundal, blonda face pluta cu burta plină, ascunsă în mare. La mal, balenă, în apă, sirenă.

A treia. Apă de mare. El şi ea, la terasă, pe malul mării. Ea e nervoasă, căci n-a prins o geană de somn, din cauza sforăitului. Consoarta îl toacă pe sforăitor fără întrerupere. Sforăitorul dispare. După cîteva minute, revine în cadru cu o sticluţă de nazomer – apă de mare pentru nas. Culmea: să cumperi apă de mare de la farmacie, cînd în faţa ta e marea!

A patra. Tablou de familie. El, ea şi plodul. Lenea de pe şezlonguri e strivită de urletele fără noimă ale plodului. Ea îl zguduie în braţe fără nici un rezultat. Intră în acţiune el. Se aşază turceşte, şi în căuşul picioarelor pune plodul. După care îi bagă în gură un deget. După ce le termină pe cele de la o mînă, trece la degetele de la cealaltă. Le scoate din gura plodului, albite de supt, tocmai cînd mama grijulie îi întinde suzeta. Pe şezlonguri, lenea revine treptat.

×
Subiecte în articol: editorial apă