x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Hunedoara: Primele doze de vaccin antigripal vor fi împărțite medicilor de familie

Hunedoara: Primele doze de vaccin antigripal vor fi împărțite medicilor de familie

21 Sep 2018   •   15:14
Hunedoara: Primele doze de vaccin antigripal vor fi împărțite medicilor de familie

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a primit 1.650 de doze de doze de vaccin antigripal, acestea urmând să fie repartizate medicilor de familie pentru imunizarea populaţiei din grupele de risc, a declarat vineri, pentru AGERPRES, medicul şef al instituţiei, dr. Cecilia Birău. 

"Medicii de familie au fost anunţaţi să vină la sediul DSP Hunedoara pentru a ridica dozele de vaccin existente, primele persoane care vor fi vaccinate fiind cele din grupele de risc", a precizat dr. Cecilia Birău. 

Medicul şef al DSP Hunedoara a mai spus că după această primă tranşă de vaccinuri vor mai fi aduse şi alte doze, până în 15 octombrie, luna cu cea mai mare cerere de vaccin antigripal, urmând să fie asigurat necesarul pentru acest sezon rece. 

DSP Hunedoara a solicitat pentru campania de vaccinări din această toamnă 30.000 de doze de vaccin antigripal. 

În sezonul rece trecut în judeţul Hunedoara au fost înregistrate trei cazuri de deces la persoane care au făcut complicaţii din cauza gripei. Niciuna dintre victime nu fusese vaccinată împotriva gripei. 

În judeţul Hunedoara activează 249 de medici de familie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: vaccin antigripal hunedoara