x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Loviturile repetate, cu capul, în minge, pot duce la probleme de echilibru

Loviturile repetate, cu capul, în minge, pot duce la probleme de echilibru

16 Noi 2019   •   17:37
Loviturile repetate, cu capul, în minge, pot duce la probleme de echilibru

Loviturile cu capul, în mod repetat, la antrenamente și în jocurile oficiale, pot avea consecințe grave pentru fotbaliști. Cercetătorii americani au indicat că aceste lovituri ar putea fi responsabile pentru tulburările de echilibru.

Briliant pe teren, dar nu neapărat cu beneficii pentru sănătate! Jucătorul de fotbal care lovește de mai multe ori mingea cu capul, în timpul unui joc, s-ar expune la tulburări de echilibru. Acesta este rezultat a fost comunicat la o conferință organizată de Academia Americană de Neurologie.

Experimentul a implicat aproximativ douăzeci de jucători, care practică fotbalul (soccer sau fotbal european) la un club de amatori. Le-a fost distribuit un chestionar pentru a estima numărul de lovituri cu capul pe care le-au efectuat în timpul practicii lor sportive. În medie, participanții au marcat de 451 de ori în ultimul an, cu capul.

Voluntarii au fost apoi supuși unui test de echilibru. Trebuiau să umble cu ochii închiși pe un bloc de spumă. Cu această ocazie, au fost echipați cu un dispozitiv vestibular de stimulare. Este vorba despre electrozi care stimulează nervii urechii interne și creierul pentru a simula o cădere în lateral. Au fost așezate în spatele urechilor jucătorilor.

Un impact asupra creierului

Jucătorii care lovesc regulat mingea cu capul au fost.................

Citește mai departe AICI

×