x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Medicina personalizată în cancer: imunoterapia oncologică și rolul biomarkerilor

Medicina personalizată în cancer: imunoterapia oncologică și rolul biomarkerilor

20 Noi 2019   •   20:08
Medicina personalizată în cancer: imunoterapia oncologică și rolul biomarkerilor

Imunoterapia oncologică reprezintă cea mai nouă armă terapeutică în lupta împotriva cancerului la nivel mondial. Împreună cu terapiile țintite și biomarkerii, imunoterapia oncologică este unul din pilonii conceptului de medicină personalizată, care presupune adaptarea tratamentelor la specificul fiecărui pacient.

“Imunoterapia și terapia moleculară țintită sunt cele mai noi modalități terapeutice în oncologia medicală. Terapia cu inhibitori ai punctelor de control imun poate oferi supraviețuire pe termen lung multor pacienți cu forme de cancer în fază avansată ale căror opțiuni au fost anterior foarte limitate, în timp ce prin testarea biomarkerilor specifici, se pot selecta pacienții care răspund cel mai bine la tratamentele moleculare țintite, care primesc astfel tratamentul cel mai potrivit pentru profilul lor genetic (o terapie personalizată). Imunoterapia și terapia moleculară personalizată reprezintă viitorul în oncologie și mă bucur că Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” se află astăzi în prima linie în lupta împotriva cancerului”, a afirmat Prof. Dr. Tudor Ciuleanu, Medic primar oncologie medicală, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”.

La nivel mondial, în prezent sunt studiate mai mult de 2.000 de imunoterapii oncologice, în peste 3.000 de studii clinice, pentru aproximativ 300 tipuri de cancer.

Imunoterapii oncologice au fost deja aprobate și sunt disponibile în Uniunea Europeană pentru tratarea pacienților cu melanom local avansat sau metastatic, cancer pulmonar altul decât cel cu celule mici, cancer renal și cancerul de vezică urinară. Aceste imunoterapii sunt disponibile.........................

Citește mai departe AICI

×