x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie NEVRALGIA - simptome, cauze si tratament

NEVRALGIA - simptome, cauze si tratament

11 Feb 2019   •   16:07
NEVRALGIA - simptome, cauze si tratament

Nevralgia se manifestă ca o durere ascuțită, o senzație de arsură, de multe ori o durere destul de severă, care apare de-a lungul unui nerv deteriorat. Ea se poate ameliora și prin tratamente naturiste. Nervul afectat poate fi oriunde în organism, dar cel mai frecvent se găsește în zona feței și a gâtului. Cauza unui nerv deteriorat poate fi o boală cum ar fi diabetul sau scleroza multiplă zona zoster, sau ca rezultat al bătrâneții.

Nevralgia este definită ca fiind durerea provocată de o iritație sau de o leziune a unui nerv senzitiv. Dr. Iuliana Avădanei, medic de medicină generală cu competențe în homeopatie, precizează, în cadrul interviului, tipurile de nevralgii și tratamentul acestora.

Durerea evoluează, în general, prin crize destul de intense, dar între crize poate persista un fond dureros.

În funcție de localizare, diferitele tipuri de nevralgie se clasifică în:

– nevralgia facială care provoacă o durere supraacută în zona controlată de către nervul trigemen. Ea afectează, în principal, obrazul, pleoapele superioare și, de cele mai multe ori, maxilarul superior. Ea se produce de o singura parte și este adesea provocată de o stimulare a unei zone particulare a feței.

– nevralgia interstițială intervine de ambele părți, dar urmează traiectul de inervație cutanată care taie oblic coastele.

– nevralgiile prin iritarea nervilor membrelor coboară în lungimea unei benzi strâmte până la extremitatea membrului: nevralgia cervico-brahială în membrul superior, nevralgia crurală și sciatică în membrul inferior.

Cum se tratează nevalgia? 
..........................

Citește mai departe și află cum poți trata nevralgiile, în funcție de tipul lor.

Sursa foto: Pixabay

 

×