x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Operația de ligamente – când se impune și care sunt avantajele

Operația de ligamente – când se impune și care sunt avantajele

12 Iul 2019   •   22:50
Operația de ligamente – când se impune și care sunt avantajele

Ligamentoplastia (operație de ligamente) este o procedura des întâlnită, ruptură de ligamente fiind de multe ori prezența nu doar la sportivi de performanță, ci și la persoanele care au diverse accidente cum ar fi pașii greșiți, contactele dure, alunecările pe scări sau căderile pe gheață și de la înălțime.

Sportivii la care apar cel mai frecvent rupturile de ligamente sunt cei ce practică sporturi care necesită schimbare rapidă de direcție, rupere de ritm sau aterizare din săritură, adică fotbaliștii, handbalistii, rugbisti, baschetbaliștii, gimnaștii etc.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Simptomele unei rupturi ligamentare totale sunt asociate de obicei cu cracmente (zgomote, troznitură), tumefieri, dureri, instabilitate și limitare a mișcării articulatiei. Aceste simptome se produc în timpul accidentului și imediat după, însă peste ceva timp pot dispărea. Singurul simptom care nu dispare deloc este instabilitatea genunchiului atunci când se fac schimbări de direcție, întoarceri sau mers pe un teren accidentat, moment în care acesta scapă de sub control și da senzația că “fuge”.

Pacienții care prezintă rupturi ligamentare.................

Citește mai departe AICI

Vezi și 4 cauze ale grăsimii abdominale

Apendicita – Simptome, diagnostic și tratament

PSORIAZIS diagnostic și terapie – tot ce trebuie să știi

×