x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Pelinul, antidot pentru 50 de boli. Proprietățile tămăduitoare ale pelinului

Pelinul, antidot pentru 50 de boli. Proprietățile tămăduitoare ale pelinului

13 Mai 2017   •   16:18
Pelinul, antidot pentru 50 de boli. Proprietățile tămăduitoare ale pelinului

Pelinul este o plantă cu renume în terapiile medicinei tradiționale, pe care o putem recunoaște ușor după mirosul înțepător, după florile galben pal și după frunzele verzi pe față și argintii pe dos.

Acest "medicament" pe care natura ni l-a lăsat la îndemână este una dintre cele mai complexe plante, având o capacitate uimitoare de vindecare a multor boli, unele dintre cele mai severe.

Încrederea cu care bunicii noștri utilizau această plantă în multe terapii neconvenționale își are originea în lunga istorie pe care o are pelinul în cultura strămoșilor noștri. Planta era folosită frecvent ca plantă de leac atât la daci cât și la romani, iar în Evul Mediu, pelinul era apreciat drept unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste, fiind adesea utilizat în mănăstiri pentru a trata tot felul de afecțiuni.

În credința noastră populară, pelinul ocupă un loc special, motiv pentru care oamenii i-au dedicat și o zi, ziua de 1 mai. De ziua lui, pelinul se poartă la pălărie, în sân și în buzunare, împodobește ferestrele și icoanele, se pune în așternutul patului, între case și pe podeaua caselor. Oamenii credeau că își înnoiesc sângele și că vor fi sănătoși de-a lungul anului dacă în această zi vor bea vin amestecat cu pelin și dacă mestecă în dinți frunze de pelin. Pelinul recoltat în ziua de 1 mai este tămăduitor de boli și se păstrează ca plantă de leac de-a lungul întregului an.

Pelinul și beneficiile sale pentru sănătate

Pelinul este un tonic amar care purifică organismul și îmbunătățește starea generală de sănătate.

Iată câteva dintre proprietățile sale miraculoase:

..................

Citește continuarea AICI

×