x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Picioare sănătoase, viață ușoară – sfaturile specialistului

Picioare sănătoase, viață ușoară – sfaturile specialistului

11 Dec 2018   •   12:05
Picioare sănătoase, viață ușoară – sfaturile specialistului

Zice o vorbă din bătrâni: „unde nu-i cap, vai de picioare”. Și pentru că ne dorim să avem picioare sănătoase – la orice vârstă – am ales azi să obținem câteva răspunsuri de la dna Corina Hinkov, expert în podometrie.

Dna Corina Hinkov, revenim la dv. de câte ori… ne-au obosit picioarele. Nu de alta, dar să mai aflăm ceva sfaturi și reguli de urmat, pentru ca să ocolim durerile, complicațiile și urmările nedorite. Azi vă provoc să vorbim despre… picioarele care îmbătrânesc. Cum putem să ne păstrăm pasul zvelt și ușor?

Corina Hinkov – Fără îndoială, nimeni nu scapă de bătrânețe. Dar putem, măcar, să ajungem acolo fără să ne plângem de prea multe beteșuguri. Asta înseamnă – cel puțin dacă ne referim la a avea picioare sănătoase – că trebuie să ne purtăm mereu de grijă. Și pentru o bătrânețe ușoară, cu pasul zvelt, cum spuneți, e nevoie să reacționăm corect la durerile și neplăcerile pe care le simțim la tinerețe. Durerea de picioare, la orice vârstă, poate fi semnul unei maladii – nu doar a oboselii – care să ne complice viața și sănătatea, mai târziu. Când spun că ne „complică viața” mă gândesc, de exemplu, la faptul că dacă ne dor picioarele, simțim un disconfort la mers, ajungem să evitem mersul, deplasarea, în sine și asta înseamnă că ne izolăm, renunțăm la viața noastră socială și, în unele cazuri, suferim și o depresie. De asemenea, lipsa de mișcare creează probleme și altor organe: pot apărea suferințe cardio-vasculare, ca și… constipația.

Care sunt sfaturile dv.. Ce trebuie să facem, pentru a avea picioare sănătoase?

.........................

Citește mai departe AICI

×