x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Polipii – simptome, riscuri și tratament. Când să ne temem de iminența unui cancer

Polipii – simptome, riscuri și tratament. Când să ne temem de iminența unui cancer

13 Iul 2019   •   22:05
Polipii – simptome, riscuri și tratament. Când să ne temem de iminența unui cancer

Polipii sunt excrescențe care pot apărea pe mai multe organe. Aceștia se găsesc, de exemplu, pe tractul digestiv, pe organele genitale sau ORL. Dar un polip colonic, în mod obligatoriu este semnul unui cancer de colon? De ce ar trebui să ținem seama?

Localizarea polipilor

În cazul apariției unui polip, este important să știți unde este localizat. Un polip localizat în colon (polip colonic) e cel mai probabil să evolueze și să dea cancer. Totuși, acest lucru nu se întâmplă niciodată cu un polip localizat în cavitatea nazală, pe laringe, la nivelul uterului sau stomacului, de exemplu.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Câți pași trebuie să facem pe zi pentru a fi sănătoși

Când să vă faceți griji cu privire la prezența polipilor?

Unele simptome pot sugera polipi, chiar dacă, în marea majoritate a cazurilor, polipii sunt  descoperiți fortuit, în timpul unui examen secundar. În colon, polipii pot determina tulburări digestive, atunci când ajung la un anumit volum. Simptome precum scaunul cu sânge sau scaunul cu o culoare foarte închisă trebuie să ne dea de gândit. Durerea în timpul defecării sau durerea digestivă după ce ați consumat un fel de mâncare picantă sunt de asemenea semne de avertizare.

Vezi și 4 cauze ale grăsimii abdominale

Apendicita – Simptome, diagnostic și tratament

PSORIAZIS diagnostic și terapie – tot ce trebuie să știi

Polipii din colon – cum îi tratăm

.............

Citește mai departe AICI

×