x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie POSTUL ESTE INTERZIS dacă suferi de una dintre aceste BOLI

POSTUL ESTE INTERZIS dacă suferi de una dintre aceste BOLI

20 Noi 2018   •   04:29
POSTUL ESTE INTERZIS dacă suferi de una dintre aceste BOLI

Postul este benefic, atât pentru trup, cât și pentru suflet, însă dacă ai probleme de sănătate nu trebuie să te supui unui asemenea efort, pentru că dieta specifică îți poate agrava starea.

Dacă sunteți perfect sănătos, perioada de post constituie chiar o binefacere pentru organism. Mai mult, medicii susțin că cine nu are nicio interdicție în privinţa postului va deveni, cu ajutorul acestuia, mai rezisnt în fața bolilor pentru că scapă de toxine și își sporește imunitatea. Însă există unele categorii de persoane cărora le este interzis postul. „Este de la sine înțeles că gravidele și mamele care alăptează au interdicție la post pentru că alimentația lor trebuie să fie complexă, să nu fie privată de nutrienți, altfel laptele pe care îl dau bebelușului va fi unul slab calitativ. De asemenea, sunt diagnostice, precum TBC, de exemplu, unde dieta bazată, în special, pe proteine, contribuie semnificativ la vindecare. Nici copii sau adolescenți nu trebuie să țină post pentru că organismul lor este în creștere și pentru o dezvoltare armonioasă este nevoie de o alimentație complexă și echilibrată. Chir și în bolile psihice este contraindicat postul pentru că poate agrava simptomele și generează senzația de frustrare”, a declarat dr. Magdalena Iordan, medic de familie.

Diabeticului îi este interzis postul

“În diabet, pacienții au o dietă specială, cu ore fixe de masă și cantități bine stabilite. Cine nu respectă dieta recomandată de medic și ține post, deși suferă de diabet, își pune nu doar sănătatea, ci chiar și viața în pericol. La diabetici, de exemplu, dacă se modifică valorile zahărului din sânge ei pot intra chiar în comă diabetică”, explică dr. Iordan.

În ce situație postul poate deregla metabolismul

..................

Citește mai departe și află ÎN CE BOLI ESTE INTERZIS POSTUL

×