x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie PSORIAZIS - diagnostic și terapie

PSORIAZIS - diagnostic și terapie

17 Iun 2020   •   17:16
PSORIAZIS - diagnostic și terapie

Considerată o boală fizică dar cu urmări „mutilante” psihic, psoriazisul este o afecțiune din păcate cu largă răspândire. Statisticile arată că nu mai puțin de 2% dintre români suferă de această maladie, „grosul” reprezentându-l persoanele cu vârste între 15 și 30 de ani.

Pe lângă faptul că afectează pielea – adeseori în zonele vizibile, ceea ce conduce și la „mutilarea” psihică a pacientului – psoriazisul se poate extinde și la alte organe. „Psoriazisul nu este o boală contagioasă”, ține să precizeze preșdintele Societății Române de Dermatologie. „Poate fi ușor de diagnosticat, dar dificil de tratat, dacă nu sunt respectate o serie de reguli stricte”.

Preşedintele Societăţii Române de Dermatologie, profesor doctor Călin Giurcăneanu, spune că, în prezent, pacienţii români beneficiază de cele mai noi tratamente: „Avem tratamente de ultimă oră, care sunt plătite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Sigur că pacientul trebuie, la început, să fie tratat cu terapie obişnuită, terapii clasice, creme, ultraviolete, dar în situaţia în care pacienţii nu răspund, sau răspund prost sau au efecte secundare la aceste terapii, automat trebuie să treacă pe ultimele terapii. Psoriazisul poate apărea peste tot”.

Cum știm că suferim de această boală și cum o tratăm?

..........................

Citește mai departe AICI

×