x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Semnele infarctului. Trebuie să le știi, mai ales în sezonul rece

Semnele infarctului. Trebuie să le știi, mai ales în sezonul rece

18 Noi 2018   •   13:10
Semnele infarctului. Trebuie să le știi, mai ales în sezonul rece

Specialiștii avertizează populația asupra faptului că schimbările bruște de temperatură pot favoriza apariția unor tulburări de sănătate, în special a durerilor de cap, amețelilor și a asteniilor. Cei mai afectați de aceste fluctuații de temperatură sunt cardiacii care, potrivit medicilor, trebuie să se prezinte de urgență la un control, imediat ce apar simptome alarmante. O altă categorie de meteosensibili sunt hipertensivii.

Semnele infarctului nu trebuie neglijate

Statisticile arată că în ţara noastră trăiesc la ora actuală peste 2,5 milioane de persoane cu hipertensiune. În plus, cardiologii susţin că o persoană din cinci poate face, în decursul vieţii, o boală de inimă, cum ar fi insuficienţă cardiacă, afecţiune silenţioasă dar care duce la moarte subită şi care apare când muşchiul cardiac este afectat şi numai poate îndeplini rolul de pompă. În Europa trăiesc 14 milioane de bolnavi cu insuficienţă cardiacă, dintre care 900000 sunt în România, numărul acestora fiind în continuă creştere, potrivit prof. dr. Cezar Macarie, medic primar cardiolog, doctor în științe medicale, fost președinte al Societății Române de Cardiologie.

(...)

Semnele infarctului și alte sfaturi pentru cardiaci și reumaticii, în sezonul rece.  Frigul crește riscul de infarct! Tu știi care sunt semnele infarctului?

...................

Citește mai departe despre semnele infarctului

×