x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Sfatul medicului. Diagnosticarea, stăpânirea și TRATAREA CANCERULUI

Sfatul medicului. Diagnosticarea, stăpânirea și TRATAREA CANCERULUI

06 Oct 2016   •   08:30
Sfatul medicului. Diagnosticarea, stăpânirea și TRATAREA CANCERULUI

Cancerul are legatura cu starea psihica a pacientului ca individ, cu particularitatile lui, modul de viata si multi alti factori care, asociati, declanseaza inmultirea celulelor cancerigene. Celule cancerigene exista in fiecare corp, acestea cautand mediul propice pentru a se dezvolta.

Individul care are un psihic echilibrat si un mod de viata corect este aparat de inmultirea necontrolata a celulelor canceroase, pe cand un individ dezorientat prezinta un risc crescut de instalare a cancerului de diferite tipuri.

Cancerul sau orice alta afectiune este declansat de factori din mediul inconjurator, dar si de factori interni, asa zisa capcana a celor sapte demoni. Demonii interni sunt: bucuria necontrolata si inexplicabila, ura, panica, frica, tristetea, ingrijorarea si stresul. Factorii externi care favorizeaza dezvoltarea celulelor canceroase, a bacteriilor, precum si a virusurilor sunt: vant, frig, caldura, umezeala, mediu uscat si foc. Acest mediu extern este cunoscut si ca cele sase elemente exogene. Printre factorii externi ce permit dezvoltarea proceselor maligne se numara: bacterii, virusuri, paraziti de orice tip, factori chimici si fizici si alti factori de risc. Bucuria excesiva afecteaza inima si caile venoase, ura influenteaza negativ ficatul, tristetea – plamanii, ingrijorarea – bila ori frica – rinichii. Asa se explica cum dezechilibrul emotional influenteaza negativ organismul uman, in totalitatea si integritatea sa. In acest mod s-a descoperit faptul ca, un individ diagnosticat cu o afectiune canceroasa la ficat, a suferit timp indelungat de stari depresive. Cancerul la san, prin diagnosticarea si studierea lui profunda, s-a dovedit ca are legatura directa cu starea emotionala a pacientelor, cu mult timp inainte de instalarea maladiei.

....................

Citește continuarea articolului ca să afli ce trebuie să faci pentru un diagnostic precoce al cancerului și tratarea lui

×