x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre STERILITATE. Cauze, diagnostic, TRATAMENT

Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre STERILITATE. Cauze, diagnostic, TRATAMENT

08 Noi 2016   •   11:26
Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre STERILITATE. Cauze, diagnostic, TRATAMENT

Sterilitatea este o conditie ce afecteaza capacitatea femeilor si a barbatilor de a concepe copii sau reprezinta incapacitatea femeilor de a duce la termen o sarcina.

Diagnosticul de sterilitate poate fi stabilit in urma unor analize de specialitate. Se recomanda realizarea acestor analize cuplurilor care au avut contacte sexuale neprotejate mai mult de un an, fara a se realiza fecundarea ovulului.

Cauze

Cauzele si efectele sterilitatii sunt multiple. In primul rand trebuie subliniate efectele psihologice, intrucat implica afectarea vietii de cuplu si armonia familiei. Incapacitatea de a concepe si naste un copil marcheaza profund psihicul ambilor parteneri, atat din punct de vedere emotional cat si rational. Ambii parteneri pot trece prin stari de nesiguranta, anxietate sau chiar depresie. Stresul si frustrarile provocate de situatia in sine influenteaza toate dimensiunile vietii umane: echilibrul interior, armonia cuplului, raporturile cu familia proprie si a partenerului, raporturile sociale cu prietenii, randamentul si dezvoltarea profesionala.

Afectarea capacitatii de conceptie sugereaza ca in organism exista dereglari functionale majore. In cele mai multe dintre cazuri, sterilitatea apare ca urmare a actiunii unuia sau a mai multor factori.

(...)

Prevenire si tratament

.......................

Afla mai mult AICI

×