x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre VITILIGO. Cauze, diagnostic, TRATAMENT

Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre VITILIGO. Cauze, diagnostic, TRATAMENT

07 Noi 2016   •   08:09

Vitiligo este o afectiune dermatologica manifestata prin aparitia progresiva a unor depigmentari cutanate sub forma de puncte sau pete. Vitiligo poate aparea la orice varsta si evolueaza diferit, la unele persoane depigmentarile putand stagna ani de zile. Vitiligo nu este o afectiune contagioasa si nu se transmite prin atingere.

In general s-a observat o incidenta sporita in cazul persoanelor ce sufera de boli precum: hipertiroidism / hipotiroidism, insuficienta adrenocorticala, alopecie areata, anemie pernicioasa (carenta de vitamina B12).

Depigmentarea apare din cauza distrugerii locale a melanocitelor, celulele producatoare de melanina – substanta ce determina culoarea pielii, a parului si a ochilor. Vitiligo afecteaza si membranele cu structura mucoasa: retina, cavitatea bucala, cavitatea nazala, zona genitala si rectala.

Stresul este un factor care poate determina extinderea petelor existente sau modificari in repartizarea acestora pe suprafata corpului: unele pete se pot repigmenta si apar depigmentari in alte zone. Repigmentarea anumitor zone nu reprezinta vindecarea lor, peste o anumita perioada de timp putand reaparea depigmentarile initiale.

De asemenea, unele zone pot fi mai puternic depigmentate decat altele iar gradul de depigmentare difera de la individ la individ.

Metode de terapie naturistă

......................................

Citește mai departe și află tot ce trebuie să știi despe Vitiligo și tratatarea acestuia

×