x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Sfatul medicului. Tumorile sânului – tratamente tradiționale

Sfatul medicului. Tumorile sânului – tratamente tradiționale

17 Oct 2016   •   15:44
Sfatul medicului. Tumorile sânului – tratamente tradiționale

In tratamentele pentru afectiunile mamare benigne,acupunctura, in asociere cu fitoterapia, s-a dovedit o tehnica eficienta de tratament, actionand pentru resorbtia formatiunilor si tratarea cauzelor care au generat dezvoltarea lor.

In cazul tumorilor maligne reusita tratamentului este influentata de stadiul bolii in momentul inceperii tratamentului, de afectiunile asociate si de starea generala a organismului.

Avand in vedere faptul ca, in general, formatiunile nodulare sunt produse de alte dezechilibre sau afectiuni prezente in organism, daca nu se trateaza afectiunile primare, tumorile vor recidiva sau isi vor continua evolutia. Organele bolnave isi pot realua activitatea normala prin restabilirea echilibrului energetic si metabolic. Tehnicile de acupunctura utilizate pentru atingerea acestor obiective actioneaza si in vederea resorbtiei nodulilor existenti, prin revitalizarea ariilor tumorale. Extractele din plante medicinale administrate actioneaza pentru purificarea si detoxifierea organismului si eliminarea celulelor maligne raspandite in organism. In acelasi scop este crescuta si productia de anticorpi, prin activarea glandei tiroide si stimularea timusului.

Semne si evolutie

Cancerul la san debuteaza brusc sau prin aparitia unei formatiuni nodulare, asa numitele tumori benigne. Nodulii sunt “umflaturi” bine definite de dimensiuni mici si medii, se simt la palparea sanului si sunt sau nu dureroase. Alte simptome pot fi: aparitia unor secretii transparente sau sangerii, invaginarea mamelonului si schimbari in culoarea sau in aspectul pielii din zona sanului sau a mamelonului.

Depistarea unui nodul sau prezenta unuia dintre semnele mentionate trebuie urmata de vizita la medic, intrucat ignorarea si netrarea tumorilor benigne pune in pericol viata bolnavei.

Cum pot sti daca am un nodul?

..........................

Citește mai muilt și afă care sunt cele mai eficiente tratamente tradiționale pentru tumorile sanului

×