x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Stresul poate determina apariția cancerului! Învățați să vă relaxați!

Stresul poate determina apariția cancerului! Învățați să vă relaxați!

28 Oct 2018   •   17:04
Stresul poate determina apariția cancerului! Învățați să vă relaxați!

Cancerul este o boală de temut, iar statisticile dovedesc că lovește din ce în ce mai des. Factorii favorizanți sunt stilul de viață, factorii de mediu și, nu în ultimul rând, stresul. Este lucru știut că stresul, printre alte rele pe care le face organismului, îi distruge și imunitatea, iar un fond imunitar deficitar este terenul favorabil apariției cancerului.

Stresul poate determina apariția cancerului! 4 condiții sunt decisive

Stresul poate determina apariţia cancerului, dacă îndeplineşte patru condiţii: “Condiţia numărul 1 este să fie un stres foarte mare în viaţa psihică a bolnavului. A doua condiţie este să fie un stres care îl ia prin surprindere. A treia condiţie este să nu aibă pe cine să se sprijine şi, cea de-a patra condiţie este să realizeze că nu are soluţii să iasă din acest stres. Dacă se îndeplinesc toate aceste condiţii, există riscul de a apărea un cancer în următoarele 12 luni”, a declarat prof. dr. Pavel Chirilă. De altfel, profesorul a detaliat factorii oncogeni și în cartea sa “Prevenirea cancerului”.

Stresul reduce efectul medicamentelor

Legătura dintre cancer și stres nu este, în mod cert, la fel de evidentă ca și în cazul altor factori favorizanți, însă se consideră că anumite tipuri de tumori sunt consecință a stresului.....................................

Citește mai mult despre cancer și stres

×