x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Tehnica ablației cu abur – un tratament complet al venelor varicoase

Tehnica ablației cu abur – un tratament complet al venelor varicoase

02 Sep 2019   •   23:37
Tehnica ablației cu abur – un tratament complet al venelor varicoase

Vena varicoasă este o venă superficială care este dilatată sau foarte dilatată și sângele nu mai merge în sus cum ar trebui, ci merge în jos către picior și induce anumite complicații.Venele varicoase pot fi tratate cu tehnica ablației cu abur, având rezultate bune.

Dr. René Milleret, renumit chirurg vascular în Europa, un inovator în domeniul chirurgiei vasculare, ne oferă câteva informații privind diagnosticul și tratamentul venelor varicoase:

”Simptomul principal al venei varicoase ar putea fi sindromul ”picioarelor grele”, ar putea fi junghiul, ar putea fi o oarecare durere la nivelul venei dilatate. Iar complicațiile, atunci când există vene varicoase mari sunt apariția unui cheag de sânge în venă , ceea ce presupune o tromboză. Aceasta poate să fie periculoasă pentru că acel cheag poate merge către plămâni, iar apoi embolia pulmonară poate fi o situație care pune în pericol viața. Complicațiile majore, care apar mai ales la persoanele în vârstă, după o durată lungă de evoluție pot fi dificil de vindecat dacă nu tratăm cauza, care este vena varicoasă. Noi considerăm acum că este mai bine să tratăm vena varicoasă în stadiile inițiale, înainte să apară complicații. Există anumite medicamente care pot să ajute în stadiile inițiale, nu foarte folositoare ulterior, dar la pacientul tânăr ajută pentru a avea mai puține simptome neplăcute, picioare mai puțin grele, mai puțină durere. Principalul tratament medical.....................

Citește mai departe AICI

×