x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Terapii naturale indicate în colica biliară

Terapii naturale indicate în colica biliară

11 Aug 2014   •   06:44
Terapii naturale indicate în colica biliară

 Colica hepatobiliară este des întâlnită şi se caracterizează printr-o durere acută, localizată în partea dreaptă a abdomenului. Principalele cauze ale apariţiei sale sunt prezenţa calculilor (aşa-numita „piatră la fiere“) în vezicula biliară sau în căile biliare, inflamaţia peretelui colecistic, infecţia pereţilor vezicii biliare, afecţiuni inflamatoare ale căilor biliare din interiorul sau exteriorul ficatului, diskineziile biliare, parazitozele intraveziculare (giardia).

Colicile biliare însoţite de vărsături, cu apariţia unei stări generale de slăbiciune şi evoluţie nefavorabilă, ca şi în cazul colicilor însoţite de febră, frison sau icter, necesită internarea de urgenţă pentru investigaţii şi tratament medical.

Ţi se poate întâmpla să ai o criză abdominală acută, fără să ştii cauzele. Este posibil să fii victima unei colici hepatobiliare. Trebuie să ştii ce este de făcut, în funcţie de gravitatea stării.

Principalele simptome
Contracţii spastice reflexe ale veziculei sau căilor biliare care debutează în partea dreaptă a abdomenului, sub coaste, şi se accentuează progresiv • greţuri, vărsă- turi de culoare verde, cu gust amar • icter - coloraţia în galben a tegumentelor • când predomină infecţia căilor biliare, apar frisoane, urmate de transpiraţie abundentă şi stare generală alterată • febră, mai ales în cazul infecţiei cu germeni microbieni.

Cum se tratează colica?
............................................................

Citește articolul integral pe RevistaFelicia.Ro

Te-ar putea interesa și
Cum alungăm GHINIONUL? Ce trebuie să aruncăm din casă?
Băutura Fericirii! Află rețeta și bucură-te de ea!
Rețeta miraculoasă pe bază de gelatină care „ia cu mâna” durerile de spate și de gât
9 obiceiuri alimentare care ne ajută să fim mereu FRUMOASE
Remedii naturale pentru anemie
Cum menții dorința sexuală în cuplu, pe termen lung?
Secretele sexului perfect!


×