x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Un nou medicament împotriva cancerului a fost testat cu succes

Un nou medicament împotriva cancerului a fost testat cu succes

16 Sep 2009   •   00:00
Un nou medicament împotriva cancerului a fost testat cu succes

Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare a cancerului din Marea Britanie au testat cu succes un nou medicament pentru tratarea mai multor tipuri de cancer. Este vorba despre o pilulă care blochează activitatea unor gene mutante, numite BRCA, răspunzătoare de unele cazuri de canceri la sân şi ovare.



Potrivit cercetătorilor, medicamentul este eficient şi în cazul anumitor cazuri de cancer de piele, uterin dar şi de colon, provocate de o altă genă-mutant, numită PTEN, informează news.bbc.co.uk.

Oamenii de ştiinţă au declarat că gena PTEN dezvoltă anumite mutaţii  în 30 până la 80% din cazurile în care tumorile canceroase apar la sân, prostată, uter, colon sau piele şi că noul medicament inhibă cu până la 25% activitatea acestor gene dăunatoare.

Prof. Alan Ashworth, coordonatorul cercetării, a spus că rezultatele studiului sunt promiţătoare şi că noul medicament, care conţine proteine-inhibatori numite PARP are foarte puţine efecte secundare. Profesorul a mai declarat că, în următoarea perioadă, se vor face mai multe cercetări, pe un grup mai mare de voluntari. Dacă rezultatele studiilor vor fi la fel de bune, în următorii ani, medicamentul va fi lansat pe piaţa mondială.

×
Subiecte în articol: cercetare