x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Va fi testat primul vaccin contra leucemiei

Va fi testat primul vaccin contra leucemiei

05 Ian 2010   •   00:00
Va fi testat primul vaccin contra leucemiei

Un vaccin contra leucemiei va fi testat pe pacienţi umani pentru prima dată în istoria medicinei. Cercetătorii au creat un medicament care este menit a preveni revenirea cancerului după chimioterapie sau a unui transplant de măduvă osoasă. Tratamentul, care funcţionează prin impulsionarea sistemului imunitar al pacienţilor, va fi testat în următoarele luni la Colegiul Regal din Londra.



Cercetătorii speră că acesta ar putea fi folosit pentru a trata şi alte tipuri de cancer. Primele teste vor fi efectuate pe pacienţi cu leucemie AML, cea mai obişnuită formă a acestei boli.

Vaccinul este menit a identifica şi ataca orice celulă canceroasă ce rămâne în organism după tratarea unui pacient, împiedicând o posibilă revenire. Profesorul Farzin Farzaneh susţine că "tratamentul efectiv păcăleşte sistemul imunitar să creadă că celulele cu leucemie sunt străine, deşi sunt proprii organismului. Sistemul imunitar al pacientului va distruge acele celule".

Dezvoltarea tratamentului a durat 20 de ani, anunţă antena3.ro. Vaccinul este creat prin prelevarea de celule de la pacienţi, modificare genetică a acestora în laborator şi reinjectarea în organism.

×
Subiecte în articol: stiinta leucemie vaccin