x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Meniu de sânge albastru. Ce mănâncă Regina Angliei şi ducesele

Meniu de sânge albastru. Ce mănâncă Regina Angliei şi ducesele

de Oana Portase    |    17 Mai 2018   •   19:30
Meniu de sânge albastru. Ce mănâncă Regina Angliei şi ducesele

Toţi ochii sunt aţintiţi în aceste zile pe Meghan Markle care se va căsători în curând cu Prinţul Harry. Evenimentul va fi urmărit la televizor de sute de milioane de oameni, iar presiunea pe viitoare ducesă este mare. Markle a arătat întotdeauna bine pentru că a fost obişnuită cu cerinţele de la Hollywood, aşa că dieta dinaintea nunţii nu a speriat-o prea tare. Şi viitoarea sa cumnată, Kate Middleton, are o dietă specială având în vedere că a născut de trei ori şi arată perfect. De un meniu sănătos şi de disciplină dă dovadă şi Regina Angliei care a împlinit de curând 92 de ani.

„Regina Elisabeta a II-a mănâncă pentru a trăi”

Capetele încoronate s-au bucurat mereu de preparate alese şi de bucătari care să le facă cele mai sofisticate mâncăruri. Însă reginele şi prinţesele care ţin la felul în care arată nu se bucură chiar de toate delicatesele aşa cum îşi imaginează oamenii obişnuiţi.

Un fost bucătar al casei regale din Anglia a dezvăluit că Regina Elisabeta nu este deloc gurmandă şi că, spre deosebire de soţul ei, mănâncă pentru a trăi. În fiecare săptămână, un bucătar şef al casei regale îi prezintă Reginei variante de preparate. După ce Regina alege un meniu anume, bucătarii se ocupă de preparea lor cu produse bio, din fermele deţinute de familia regală. Unul dintre secretele Reginei este că evită alimentele cu amidon. Elisabeta a II-a este foarte atentă ce preparate consumă, însă din meniul ei zilnic nu lipsesc tradiţionalul ceai cu biscuiţi şi paharul de şampanie seara.

CE MĂNÂNCĂ REGINA ANGLIEI

Mic dejun

ceai şi biscuiţi

cereale şi fructe/pâine prăjită şi marmeladă

Prânz

Peşte şi legume/Pui la grătar şi salată

Gustare

Ceai

Sandwich cu somon afumat/sandwich cu gem

Prăjiturele

Cină

File de vită/carne de vânat/Somon

Pahar de şampanie

Meghan Markle, dietă cu cartofi prăjiţi

Găteşte acasă şi mănâncă sănătos. Acestea par să fie secretele siluetei de invidiat ale fostei actriţe. Meghan Markle recunoştea într-un interviu pentru o revistă de fitness că nu a renunţat complet la plăcerile vinovate. În timpul săptămânii mănâncă sănătos şi alege variante simple de meniu cum ar fi peşte  şi legume sau salate. Pentru gustări alege mere cu unt de migdale și sare marină. În loc de cafea, viitoare ducesă bea sucuri verzi sau kombucha. Unul dintre secretele dietei sale este că preferă să gătească acasă în loc să iasă la restaurant. Gătitul acasă înseamnă că poţi controla exact ce fel de alimente şi condimente foloseşti şi în ce cantităţi. Toate regulile dispar pentru fost actriţa în weekend când mănâncă preparatele sale preferate: cartofii prăjiţi, mâncare italienească sau mâncare mexicană. Markle spune că privarea totală a unui fel de mâncare care îţi place nu te ajută pe termen lung iar cheia unei diete bune este echilibrul. Pentru că Meghan Markle a pus mereu accent pe un stil de viaţă sănătos, nu pe o dietă anume, fosta actriţă nu şi-a făcut prea mari griji înainte de nuntă.

Secretul Ducesei de Cambridge

Kate Middleton continuă să surprindă cu silueta ei perfectă deşi a născut de trei ori până acum. Dieta ducesei este foarte bine pusă la punct, dar nu atât de complicată cum ne imaginăm. Ca şi viitoarea sa cumnată, Kate Middleton preferă să gătească acasă. Ea nu a făcut mereu parte din mediul regal, provenind dintr-o familie obişnuită, aşa că nu o deranjează să gătească pentru Prinţul William şi pentru copii.

Unul dintre secretele Ducesei de Cambridge este că foloseşte multe alimente raw în dieta ei, adică alimente pe care nu le prepară termic. Presa britanică scria că ducesei îi plac foarte mult gazpacho, o supă spaniolă și ceviche (pește raw marinat cu lămâie). Din dieta ei nu lipsesc salata de pepene verde sau fructele de goji.

Kate Middleton şi Meghan Markle preferă să-şi gătească singure preparatele pe care le mănâncă. Dietele celor două nu sunt foarte complicate, ele preferând peşte cu legume sau alimentele raw.

La fiecare sarcină, Kate Middleton a suferit de hypermesis gravidarum (sarcină toxică), o boală care i-a provocat greţuri şi vărsături severe. De aceea, dieta din timpul sarcinii a fost mai delicată. Ducesa a mâncat multe legume, fructe de pădure şi fulgi de ovăz. La capitolul mâncăuri preferate, puiul la rotisor este primul pe lista Ducesei de Cambridge.

Sora lui Kate Middleton, Pippa Middleton, a ales o dietă ceva mai restrictivă înainte de nunta cu James Matthews. Dieta permite consumul a doar 20 de alimente, însă ai voie cacao, vin și cafea. În primele trei zile, se mănâncă doar 1.000 de calorii zilnic. Adică trei sucuri verzi și o masă bogată din alimentele aprobate. În restul săptămânii se consumă 1.500 de calorii, adică două sucuri verzi și două mese bogate în alimentele permise. După această săptămână urmează faza de întreținere.

×
Subiecte în articol: diete Meghan Markle kate middleton