x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Noutăți în tratarea cancerului

Noutăți în tratarea cancerului

de Diana Scarlat    |    28 Feb 2019   •   16:00
Noutăți în tratarea cancerului
Sursa foto: Guschenkova/Getty Images/iStockphoto

Vaccinul cubanez pentru tratarea cancerului, despre care întreaga lume medicală vorbește de doi ani, distruge acele molecule care hrănesc tumorile, numite „factori de creştere epidermici”. Celula tumorală nu se mai alimenteză și astfel moare, iar tumorile deja existente pe ţesuturi dispar.

Deja celebrul vaccin cubanez se numeşte Cimavax. Oncologii americani estimează că au fost evitate în ultimii 2 ani peste 1,7 milioane de decese cu noile tratamente, prin care corpul nostru e antrenat să lupte cu boala. Cimavax este atât tratament, cât şi vaccin pentru cancerul de plămâni. Acesta a fost produs în Cuba, în urma unor cercetări de 25 de ani şi este gratuit pentru cubanezi, din 2011. Unul dintre românii care au apelat la acest vaccin, în lupta împotriva cancerului la plămâni, este solistul trupei Compact, Leo Iorga. În România, cancerul de plămâni reprezintă cel mai răspândit tip de cancer la bărbaţi, cu peste 9.000 din cele peste 11.000 de cazuri noi diagnosticate în fiecare an.

Statisticile anuale întocmite de Societatea Americană de Oncologie arată că rata mortalităţii cauzate de cancer a scăzut constant în ultimele două decenii, diminuându-se cu 23%, faţă de perioada 2008-2012, când nu existau produse pentru imunoterapie.

Noutatea care a revoluționat tratamentele împotriva cancerului vine din Cuba. Se numește Cinevax și este un vaccin care deja dă rezultate foarte bune. Până acum, peste 5.000 de pacienţi din toată lumea au fost trataţi cu Cimavax, incluzând peste 1.000 de cubanezi. Cetăţenii străini care au primit vaccinul au călătorit în Cuba pentru a beneficia de Cimavax.

×
Subiecte în articol: cancer