x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă O felie de pizza e mai sănătoasă decât cerealele, la micul dejun

O felie de pizza e mai sănătoasă decât cerealele, la micul dejun

de Magda Bucur    |    08 Mar 2018   •   20:50
O felie de pizza e mai sănătoasă  decât cerealele, la micul dejun

Atunci când vine vorba de micul dejun, mulți oameni consideră că o porție de cereale cu lapte sau iaurt reprezintă o masă sănătoasă. Există însă câteva lucruri de care ar trebui să ținem cont, pentru ca micul dejun să fie cu adevărat sănătos. De exemplu, nutriționiștii sunt de accord că nu toate tipurile de cereale despre care oamenii au impresia că sunt sănătoase sunt cu adevărat potrivite. Multe dintre sortimentele vândute pe piață au foarte mult zahăr adăugat, în special cele pentru copii.

Un nutriționist american are însă o idee de înlocuitor pentru cereale, care ar putea să surâdă multora dintre noi. El crede că o felie de pizza ar putea înlocui cu succes bolul de cereal și, în plus, ar aduce mai multe beneficii pentru sănătate.

Motivul pentru care face această recomandare este că o felie de pizza conține mai multe grăsimi și mult mai puțin zahăr decât un bol cu cereal din comerț, astfel că nu sunteți în pericol să atingeți doza zilnică recoamndată de zahăr, chiar de la începutul zilei. Un bol de cereale poate să conțină până la 18 grame de zahăr, peste două treimi din doza zilnică recomandată. În plus, o felie de pizza are și mult mai multe proteine, astfel că vă veți simți apetitul satisfăcut mai mult timp și nu veți mai fi tentați să mâncați un snack, până la prânz. Totuși, admite nutriționistul, nu trebuie să uităm că nici pizza nu este cea mai sănătoasă mâncare, așa că dacă vrem să mâncăm o felie la micul dejun ar fi bine să nu optăm pentru pizza cu multă brânză și grăsimi. O variantă mai potrivită de pizza pentru micul dejun este cea care conține ingrediente bogate în proteine - ou, bacon, sau spanac, pentru aportul de vitamine.

Pentru un mic dejun cu adevărat sănătos, puteți încerca un bol cu iaurt grecesc (bogat în calciu și protein) și fulgi de ovăz cu scorțișoară și fructe, care oferă fribre și antioxidanți. Puteți adăuga nuci și semințe, cereale integrale sau lapte vegetal.

Dacă v-a mai rămas ceva de la cina de cu o seară înainte, de exemplu legume la cuptor sau sotate, cu carne de pui sau linte, acestea ar fi o variant excelentă de mic dejun, spune nutriționistul.

 

 

×
Subiecte în articol: pizza mai sanatoasa cereale dimineaţa