x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Obezitatea a fost declarata MOLIPSITOARE!

Obezitatea a fost declarata MOLIPSITOARE!

24 Ian 2018   •   11:32
Obezitatea a fost declarata MOLIPSITOARE!

Medicii de la North Carolina State University au ajuns la concluzia ca obezitate prezinta simptome de afectiune infectioasa. Prin urmare, persoana care comunica mult cu oameni care sufera de exces de kilograme isi vor mari, cu siguranta, greutatea corporala. O lucrare pe aceasta tema a fost publicat de specialistii americani in revista JAMA Pediatrics.

 

Analiza statistica realizata in cadrul studiului intreprins de expertii americani s-a bazat pe datele rezultate din proiectul M-TEENS, care a analizat influenta alimentatiei si a mediului inconjurator asupra starii de sanatate a adolescentilor. S-a lucrat cu 1111 tineri, care locuiau cu parintii (cam 1300 de adulti), angajati ai bazelor militare din SUA.

S-a constatat ca ponderea copiilor cu obezitate varia de la o circumscriptie la alta. La El Paso, spre exemplu, in statul Colorado, procentul acestora a fost de 21%, dar de 38% in Vernon, Louisiana.

Pe ansamblu, aproximativ un sfert dintre adolescentii participanti la studiu si trei sferturi dintre adulti intrau, din punctul de vedere al greutatii, in categoria obezitate. In functie de varsta, venituri si chiar gradul militar, s-a stabilit ca membri familiilor unde parintii lucrau printre angajati mai dolofani erau mai predispusi la ingrasare.

Oamenii de stiinta sunt convinsi ca principalul factor al acestui fenomen il constituie interactiunea dintre oameni, care influenteaza formarea unor obiceiuri nesanatoase.

×