x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Peste 55 de cazuri de Campilobacterioză în rândul americanilor. Infecție provenită de la câini

Peste 55 de cazuri de Campilobacterioză în rândul americanilor. Infecție provenită de la câini

04 Oct 2017   •   15:16
Peste 55 de cazuri de Campilobacterioză în rândul americanilor. Infecție provenită de la câini

Peste 55 de americani au fost diagnosticați cu o infecție provenită de la câini, scrie Daily Mail. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) avertiza în legătură cu Campilobacterioza, pe 11 septembrie, în condițiile creșterii cazurilor în Statele Unite ale Americii.

Dintre cele 55 de persoane infectate, 13 au fost internate pentru tratarea de diarie severă, vomă, febră, greață și crampe. Nu au fost raportate decese.

Cele mai recente cazuri au fost depistate în Maryland, New Hampshire, New York, Utah și Wyoming. Inițial, infecția a fost identificată în Florida, Kansas, Missouri, Ohio, Pennsylvania, Tennesse și Wisconsin.

Oficialii de la CDC au cerut cetățenilor să raporteze cazurile întâlnite și au oferit sfaturi iubitorilor de câini.

Boala afectează tractul intestinal și, mai rar, alte regiuni ale organismului. Ea produce sindrom diareic cu o intensitate ce poate varia de la blândă la severă, adesea asociată cu urme de sânge în scaun și febră.

Oficialii centrului nu au negat beneficiile pe care un câine le poate aduce sănătății, însă CDC sfătuiește ca deținătorii și iubitorii de câini să curețe după aceștia și să-și spele mâinile des. De asemenea, oficialii de la CDC au sfătuit să se evite pupatul câinilor și solicită ca animalele să nu fie lăsate să lingă rănile deschise.

 

×
Subiecte în articol: campilobacterioza caini infectie