x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Putem mânca mai puțină carne, salvând planeta în același timp

Putem mânca mai puțină carne, salvând planeta în același timp

09 Dec 2018   •   15:10
Putem mânca mai puțină carne, salvând planeta în același timp

Un burger „suculent” cu zero carne a ajuns pe rafturile supermarketurilor din Marea Britanie. Carnivorii pasionați s-au plâns că vor carne reală, iar veganii și vegetarienii au spus că alternativele fără carne nu ar trebui să se deghizeze în carne.

Adevărații câștigători sunt cei care vor să își introducă mai multe plante în dieta lor, reducând din carne. Ar putea fi din motive de sănătate, ori din motive financiare.

Să schimbi dieta, însă, nu este ușor, conform CNN.

Burgerul amestecat este o modalitate. Dacă nu ești dispus să renunți la burgeri, de ce nu înlocuiești o treime din carne cu legume, precum ciupercile?

„Vrem să ajutăm lumea să se orienteze spre opțiuni din sau bazate pe plante, într-un mod prietenos care ne ajută pe toți” a spus Richard Waite, un cercetător al hrănii de la WRI.

Poți schimba carnea.

Vacile emit de 10 ori mai multe gaze cu efect de seră pe kilogram decât porcii și puii, care la rândul lor emit de 10 ori mai multe decât legumele. Asta este din cauza hrănii necesare vacilor, mult mai multă față de celelalte animale. Așadar, poți schimba carnea de vacă cu carne de pui sau porc și ai face o diferență mare.

Poți renunța la carne.

Cel mai mare sacrificiu ar fi renunțarea la carne, dar ar ajuta sănătatea și Pământul cel mai mult. Și cum noul burger miroase, arată și are gust de carne, poate că va satisface apetitul carnivorilor.

×
Subiecte în articol: carne burger veggie