x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Afla ora din zi recomandata pentru plimbatul bebelusului

Afla ora din zi recomandata pentru plimbatul bebelusului

17 Dec 2016   •   08:12
Afla ora din zi recomandata pentru plimbatul bebelusului

De regula, iti scoti copilasul la plimbare cand ai timp si cand observi ca vremea este frumoasa, insa poate bebelusului ii face bine sa ia o gura de aer mai des si in alte intervale orare. Daca te afli in concediu de maternitate, consideri ca ai timp oricand sa iesi cu bebe pe afara, dar fara un management bun al timpului si fara un program al zilei pe care sa il respecti cu strictete, vei vedea ca cele 24 de ore sunt parca prea putine.

 

Medicii pediatri recomanda cu insistenta ca mamele si in general parintii sa isi scoata pruncii afara cat de des posibil, insa nu extrem de des si nu in absenta luminii soarelui. Medicii recomanda de asemenea sa se protejeze bine copiii de factorii externi, pentru ca numai respiratia unui aer proaspat si contactul cu razele solare sa fie experimentate, iar vantul puternic, stropii de ploaie, ninsoarea si umbra insotita de umezeala, nu.

 

Asadar, de cand rasare soarele si pana apune este numai bine de plimbat. Asta daca nu ploua, nu ninge sau nu bate vantul in rafale. In functie de anotimp, ora si vreme, este bine de scos copilul la plimbare, iar suplimentar, acesta poate fi plimbat intr-un carucior de copii la care se regasesc imbunatatiri asa cum precizeaza descrierile de pe Ilbambino.ro.

Iata orele propice plimbarilor mami-cu-bebe si cateva detalii si precizari:

 

 9:00

Pe timpul verii, este o ora numai buna pentru plimbarile matinale, dar iarna este prea devreme. La ora 9:00 dimineata, probabil ca nu vei fi dispusa sa iesi cu copilul la plimbare in niciun moment al anului. Si poate ca la ora 9:00 este ceata si urat, iar o ora mai tarziu vremea se lumineaza.

10:00

Este o ora numai buna de plimbat, indiferent de anotimp. La ora 10:00 nu mai este aglomeratie pe strazi, si pana atunci soarele va fi destul de sus pe cer vara dar nu va dogori prea tare, iar pe timp de iarna aerul se va incalzi usor la aceasta ora.

11.00

Este o ora la care mai degraba se incheie plimbarea de la ora 10:00, dar atentie! Bebelusul tau nu prea are voie sa stea mai mult de 30 de minute afara, daca are sub un an si inca mai folosesti landoul de la caruciorul 2 in 1. S-ar putea sa oboseasca, trupul sau micut este mai sensibil decat crezi. Mai asteapta cateva luni pentru a-l tine o ora intreaga afara.

12:00

La aceasta ora, in sezonul rece inca este frig, iar in sezonul cald este prea cald deja. Ora 12:00 este o ora buna pentru siesta.

13:00

Idem. Nu este nicio diferenta fata de ora trecuta, cu mentiunea ca o ora este suficienta pentru ca un plafon de nori sa se instaleze sau sa se risipeasca.

14:00

Psihologic vorbind, ora aceasta este numai buna pentru o plimbare, pentru ca dupa aceasta iesire, bebelusul tau va avea pofta de mancare. Si tie iti face bine o astfel de iesire pentru ca este momentul care separa prima parte a zilei de cea de-a doua.

15:00

Poate ca prima parte a zilei este total neprimitoare, dar in a doua parte a zilei vremea devine mai prietenoasa. La aceasta ora, numarul carucioarelor pentru bebe de pe trotuare si din parcuri se inmultesc. Aceasta promenada intervine dupa ce bebelusul tau a mancat si s-a odihnit, adica viceversa fata de cum stau lucrurile la ora 14:00.

16:00

Idem., cu mentiunea ca soarele apune pe timp de iarna pe la ora 16:30, iar vara la aceasta ora este foarte cald.

17:00

Plimbarea nu isi mai are rostul pe timp de iarna, deoarece este intuneric si se lasa frigul. Vara este foarte cald la aceasta ora, de fapt nu se recomanda ca pe timpul verii sa se plimbe copilul intre orele 12:00 si 18:00.

18:00

Este iarna? Stam in casa, desi tati poate ca a iesit de la serviciu si vrea sa isi plimbe copilasul. Este vara? Este o vreme numai buna de o mica plimbarica, sau una mai mare care sa implice si un somn copios in timp ce mami si tati se relaxeaza.

 

Orele recomandate de pe timpul iernii, 10:00-16:00

 

A inceput iarna. Daca ti-ai echipat caruciorul (sau este deja echipat cu landou si parte sport, sau cel putin are sisteme de siguranta pentru picioruse, bara de protectie si altele), porneste cu minunea ta la drum intre orele 10:00 si 16:00! Daca bebelusul este foarte mic, nu il plimba mai mult de 30 de minute, iar daca este mai mare (si a depasit greutatea de 9 kilograme, atentie!) nu il plimba mai mult de o ora.

In functie de cat de scazute sunt temperaturile, poate si 30 de minute sunt multe (daca tie iti e frig, sa fii sigura ca ii va fi frig si copilului, si ca aerul va fi mult prea rece pentru ca termenul de o jumatate de ora sa nu fie un pericol la adresa sanatatii lui).

O mentiune: daca plimbarea mami-bebe se produce la orele acestea, iesirea trebuie sa fie una care sa ii permita copilului sa ia contact cu aerul liber si cu soarele, chiar daca lumina soarelui este difuza pentru ca razbate timid de sub nori.

Nu il sufoca pe micut in prea multe paturici, bluzite si invelitori, pentru ca daca ai un carucior solid si moale, daca al tau copil este imbracat adecvat, este destul. Suprainvelirea il va face sa transpire, sa se simta incomod. Scopul este sa se plimbe alaturi de tine prin aer si la lumina naturala, nu sa transpire si sa se simta incomod.

De aceea se aleg orele acestea si au o asa mare importanta, ca pentru copil sa fie de fiecare data o experienta placuta. La fel si pentru tine , mama lui!

×