x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Bebeluşi trataţi cu aparate împrumutate

Bebeluşi trataţi cu aparate împrumutate

de Magda Bucur    |    17 Iun 2015   •   15:55
Bebeluşi trataţi cu aparate împrumutate

Dializa pentru bebeluşi este o procedură complicată. În România, viaţa unui copil a fost salvată prin dializă, dar cu ajutorul unui aparat împrumutat. Spitalul Marie Curie strânge acum donaţii pentru a cumpăra dispozitivul care costă 20.000 de euro.

Dializa hepatică este o procedură pe care puţini medici din lume se încumetă să o facă pentru bebeluşii foarte mici. Doctorul Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei de terapie intensivă pentru nou-născuţi, de la spitalul „Marie Curie”, a salvat viaţa lui Cristian, un bebeluş de numai două luni, folosind un aparat împrumutat, realizat de o firmă suedeză.

Dispozitivul permite dializa chiar şi în cazul nou-născuţilor cu o greutate de sub două kilograme. Zeci de copii cu insuficienţă renală mor în fiecare an pentru că nu pot avea parte de dializă.

Pentru aceştia, medicii de la spitalul „Marie Curie” vor să cumpere aparatul de dializă, de 20.000 de euro. Fundaţia Genesis Collegiate organizează, azi, un eveniment la Ambasada Italiei, pentru a strânge fonduri. Prezenţa la această acțiune se face prin achitarea unei sume minime de 250 de lei.

Donaţii se pot face şi pe platforma genesis.galantom.ro.
 

×
Subiecte în articol: sanatate donatii dializa marie curie budimex