x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Cercetătorii afirmă: Apa poate fi FATALĂ pentru bebeluşi

Cercetătorii afirmă: Apa poate fi FATALĂ pentru bebeluşi

16 Noi 2016   •   20:20
Cercetătorii afirmă: Apa poate fi FATALĂ pentru bebeluşi
Sursa foto: pixabay.com

Mulţi părinţi consideră apa o opţiune sănătoasă pentru copiii lor, dar o cantitate considerabilă de apă poate provoca repercursiuni grave asupra bebeluşilor.

Unii cercetători recomandă că până la vârsta de şase luni, bebeluşii trebuie să fie alăptaţi la sân, cu lapte matern, sau cu formulă specială pentru ei, cunoscută şi sub numele de „baby-formula”.

Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie a declarat că: „Bebeluşii care sunt hrăniţi cu lapte matern nu au nevoie de apă până când nu vor începe să mânânce alimente solide”, citează The Sun.

Dieteticianul Katie Keratsky de la Clinica Mayo din Statele Unite ale Americii susţine aceste afirmaţii şi a spus pentru Buzzfeed: „Chiar şi într-o zi călduroasă de vară, bebeluşii se hidratează complet consumând lapte matern sau baby formula”. Acestea au foarte multe elemente nutriţionale esenţiale, care îi ajută să crească. Componente importante de proteine, carbohidraţi, grăsimi, vitamine şi minerale nu se regăsesc în apă.

În unele cazuri, consumul mare de apă poate fi fatal

Aceeaşi Katie Keratski a adăugat că intoxicaţia cu apă apare atunci când se bea foarte multă apă într-o perioadă scurtă de timp, iar nivelul de sodiu din sânge scade dramatic şi astfel se produce o situaţie tragică. „La adulţi este mai greu, pentru că trebuie să te forţezi, chiar dacă nu îţi este sete, şi să bei foarte multă apă. La bebeluşi, în cele mai multe cazuri, ajung să fie îndopaţi, iar riscul de producere a acestei situaţii este mai mare”.

Şi Spitalul de Copii St Louis din SUA a avertizat părinţii asupra acestui fapt. Pe site-ul acestora scrie: „Pentru copii mai mici de un an, în special în primele nouă luni de viaţă, prea multă apă este periculoasă”, scrie sursa menţionată

 

Citeşte şi:

Ponturi. Ce trebuie să iei cu tine când pleci în vacanţă cu bebeluşul

Psiholog: „Tehnologia NU este nocivă pentru copii. Trebuie găsit un echilibru”

O româncă din Elveţia salvează copii bolnavi de inimă din România

×