x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Consumul de cafea sau ceai în timpul sarcinii afectează greutatea și înălțimea bebelușului

Consumul de cafea sau ceai în timpul sarcinii afectează greutatea și înălțimea bebelușului

23 Noi 2018   •   17:27
Consumul de cafea sau ceai în timpul sarcinii afectează greutatea și înălțimea bebelușului

Femeile care consumă ceai sau cafea în timpul sarcinii au șanse mari să dea naștere unui copil cu greutate și înălțime sub nivelul normal, potrivit cercetătorilor, notează Daily Mail.

Chiar și femeile care consumă o cantitate de cofeină considerată „sigură” – 200mg, respectiv două căni de cafea sau trei de ceai – au un risc crescut pentru nașteri premature sau pentru un copil cu greutate sub nivelul normal.

Cercetătorii de la Universitatea din Dublin spun că orice cantitate de cofeină restricționează cantitatea de sânge din placentă, afectând astfel dezvoltarea bebelușului.

Studiul, condus de doctorul Ling-Wei Chen, a constant în analizarea a 941 de perechi mamă-copil, din Irlanda. Ceaiul reprezenta sursa principală de cofeină a mamelor (48%), urmat fiind de cafea (38%).

Rezultatele obținute de cercetători sugerează că fiecare cantitate suplimentară de 100mg de cofeină, în jur de jumătate de cană de cafea, consumată zilnic, în primul trimestru al sarcinii, reduce greutatea copilului cu 72 de grame.

Mai mult, aceast cantitate de cofeină reduce înălțimea copilului și circumferința capului.

Studiul a fost publicat în The American Journal of Clinical Nutrition.

×
Subiecte în articol: consum cafea ceai sarcina riscuri