x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Copiii care consumă arahide de la o vârstă fragedă sunt feriți de alergii

0
05 Mar 2016 - 13:43
Copiii care consumă arahide de la o vârstă fragedă sunt feriți de alergii
Copiii care au mâncat din primii ani de viaţă arahide sunt mai protejaţi împotriva alergiilor, chiar dacă au întrerupt consumul timp de o perioadă mai lungă de timp, potrivit rezultatelor unui test clinic publicat vineri şi citat de AFP.

Acest studiu numit "LEAP-On", publicat în revista americană New England Journal of Medicine, este o extensie a celui intitulat "LEAP ou Learning Early About Peanut Allergy", care a demonstrat pentru prima dată că un consum timpuriu de arahide, de la primele patru luni până la cinci ani de viaţă, reduce cu 81% rata alergiilor la copii, faţă de cei care nu au consumat niciodată alune.

Acest prim studiu fusese realizat asupra unui număr de 640 de copii pe baza observaţiilor făcute în Israel unde foarte puţini copii suferă de alergii la arahide, comparativ cu copiii evreilor care trăiesc în Marea Britanie.

Sugarii israelieni încep să consume de timpuri arahide, comparativ cu cei din alte ţări unde se recomandă să fie evitate de teama alergiilor. Dar studiul nu a permis să se răspundă la întrebarea dacă participanţii rămân protejaţi împotriva alergiilor la arahide şi dacă întrerup consumul o perioadă mai lungă de timp, au explicat cercetătorii

Pentru a răspunde, ei au urmărit 556 dintre cei 640 de copii participanţi la studiul clinic LEAP, dar care nu au mai mâncat timp de un an arahide. După 12 luni de întrerupere a consumului, doar 4,8% dintre copiii care au mâncat din primii ani de viaţă arahide au devenit alergici, faţă de 18,6% care nu consumaseră de timpuriu arahide.

Efectul de protecţie a persistat timp de un an chiar şi la copiii care au evitat total să mănânce arahide şi la cei care au consumat alune cu unele întreruperi. Cercetarea a fost realizată de Institutul Naţional American pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID).


Sursa: AGERPRES 
Citeşte mai multe despre:   arahide,   alergii,   alergii copii,   copii alimentatie,   copii

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Serviciile medicale sunt prea scumpe pentru români

Serviciile medicale sunt prea scumpe pentru români
În Uniunea Europeană, 3,6% dintre persoanele de 16 ani şi peste au raportat în 2018 nevoi nesatisfăcute în domeniul examinării sau tratamentului medical, arată datele Oficiului European de Statistică...

Top 15 alimente ideale când vrei să slăbești

Top 15 alimente ideale când vrei să slăbești
Pentru că au proprietatea de a favoriza arderea grăsimilor. Nu, eliminarea grăsimilor din alimentație nu este soluția pentru a nu te îngrășa sau pentru a slăbi. O dietă fără grăsimi vă va afecta organismul...

Bolnavii cronici, „logodiţi” pe viaţă cu terapia prescrisă de medic

Bolnavii cronici, „logodiţi” pe viaţă cu terapia prescrisă de medic
Medicii dezavuează la unison automedicaţia. Unii află de la un vecin, de la un neam că le-a făcut bine un oarece tip de medicament şi atunci cel care a ascultat lauda se apucă, după propria iniţiativă, să ia...

Cât plastic ajunge în organismul nostru în fiecare săptămână

Cât plastic ajunge în organismul nostru în fiecare săptămână
Cinci grame de plastic ajung, săptămânal, în organismul fiecărui locuitor al planetei, în timp ce cantitatea de plastic aflată în oceane este estimată, în prezent, la circa 150 de milioane de tone. Din...

România, printre statele din UE cu cea mai mică rată de vaccinare împotriva gripei

România, printre statele din UE cu cea mai mică rată de vaccinare împotriva gripei
Cea mai scăzută rată de vaccinare împotriva gripei în rândul persoanelor de 65 de ani şi peste din Uniunea Europeană s-a înregistrat în 2017 în Estonia, Letonia, Slovenia, Slovacia, Lituania şi România,...

Hobby-uri care te ajută să slăbești

Hobby-uri care te ajută să slăbești
Și, mult mai important decât atât, te ajută să fii mai puțin sedentar(ă). Sedentarismul duce nu doar la îngrășare, e posibil să previi asta dacă nu mănânci mult sau ai un metabolism bun, dar stă la baza un...

Pericolele ascunse în pastilele împotriva răcelii și gripei

Pericolele ascunse în pastilele împotriva răcelii și gripei
Unele pastile de supt împotriva răcelii şi gripei conţin peste 10 aditivi alimentari de tip E, potrivit rezultatelor unui studiu publicat de asociaţia de protecţie a consumatorilor InfoCons. Organizația...

A fost inventată pastila contraceptivă care se ia o singură dată pe lună

A fost inventată pastila contraceptivă care se ia o singură dată pe lună
Cercetătorii testează o pilulă contraceptivă orală care se ia o dată pe lună și despre care spun că le-ar oferi femeilor mai multe opțiuni și control asupra fertilității. Odată înghițită,...

Zahărul, ascuns în alimente sub 60 de denumiri

Zahărul, ascuns în alimente sub 60 de denumiri
Zahărul se găseşte, în zilele noastre, în alimente despre care nici nu bănuiam că ar putea conţine acest produs. Este considerat de mulţi un fel de „drog”, pentru că dă dependenţă şi cu greu scăpăm...

Atenție la pateurile vegetale. Sunt pline de aditivi alimentari

Atenție la pateurile vegetale. Sunt pline de aditivi alimentari
Mai mult de jumătate din produsele tip pate vegetal/pastă vegetală au 7 aditivi sau chiar mai mulţi, potrivit unui studiu realizat de Infocons. Organizația precizează că a realizat un studiu comparativ cu...

Alarmant! Infertilitatea masculină, la cel mai înalt nivel în Europa Centrală și de Est!

Alarmant! Infertilitatea masculină, la cel mai înalt nivel în Europa Centrală și de Est!
Conform statisticilor medicale oficiale, la nivel global, 48,5 milioane de cupluri care au contact sexual neprotejat suferă de infertilitate, iar aceasta reprezintă un procent de aproximativ 15% din totalul...

Neuronii afectaţi de accidentul vascular cerebral trebuie „treziţi” rapid

Neuronii afectaţi de accidentul vascular cerebral trebuie „treziţi” rapid
Când se opreşte irigarea cu sânge a inimii şi a creierului, în infarct şi în accident vascular cerebral, se desfăşoară un sprint pentru a fi eficace acţiunea medicilor. Există însă o diferenţă de grad al...

A fost descoperit motivul care duce la creșterea riscului de suicid

A fost descoperit motivul care duce la creșterea riscului de suicid
Reţelele-cheie din creier care interacţionează şi conduc la creşterea riscului unei persoane de a se gândi la sinucidere sau de a avea o tentativă de suicid au fost identificate de o echipă internaţională...

Alimente permise și cele interzise seara. LISTE

Alimente permise și cele interzise seara. LISTE
Pentru a avea o siluetă frumoasă și o digestie fără probleme, deci și un metabolism care să vă ajute, este foarte important ce mâncați seara. Dacă aplicați principiul indicat de mine, cu 5 mese, 3 principale...

Speranța de viață în România, mult sub media UE

Speranța de viață în România, mult sub media UE
Speranţa de viaţă în România este printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană şi, deşi a crescut din anul 2000, rămâne cu aproape şase ani sub media UE, potrivit raportului Comisiei Europene privind...
Serviciul de email marketing furnizat de