x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului ATENTIE, părinţi! Copiii de 5 ani consumă propria greutate în zahăr, cantitate triplă față de cea admisă

ATENTIE, părinţi! Copiii de 5 ani consumă propria greutate în zahăr, cantitate triplă față de cea admisă

05 Ian 2016   •   13:59
ATENTIE, părinţi! Copiii de 5 ani consumă propria greutate în zahăr, cantitate triplă față de cea admisă

Studii recente desfășurate de guvernul Marii Britanii arată că micuții de 5 ani consumă anual greutatea lor în zahăr, mai exact 22 de kilograme, 5.500 de cuburi, de trei ori mai mult decât ar trebui să existe în alimentația lor.

În mod evident, acest exces duce la obezitate și carii și în ciuda faptului că autoritățile încearcă să ia măsuri, până în prezent nu s-a concretizat niciun plan pe termen lung.

În urma cercetărilor a fost dezvoltată o aplicație pentru smartphone cu ajutorul căreia oamenii pot afla cât zahăr conține un anumit produs printr-o simplă scanare a acestuia, informează dailymail.co.uk.

Totuși, specialiștii în nutriție consideră că nu este suficient și că persoanele care vor să consume zahăr nu vor fi descurajate de o simplă aplicație.

Britanicii sunt de părere că guvernanții sunt prea blânzi cu producătorii din industria alimentară, permițându-le să își aleagă singuri standardele de calitate.

Nutriționista Dr Alison Tedson atrage atenția asupra faptului că micuții de cinci ani nu ar trebui să consume mai mult de 19 grame de zahăr pe zi, echivalentul a cinci cuburi, dar că este foarte ușor să se depășească această cantitate.

Englezii sunt conștienți că „doar o combinație de educație și introducere a unor politici rigide îi va putea determina pe oameni să facă alegerile corecte”.
 

×